Ce trebuie să facă Simona Halep și Novak Djokovic pentru a putea participa la Australian Open 2022

Organizatorii Australian Open, primul grand slam al anului 2022, au stabilit noi reguli de participare legate de certificatul COVID pentru jucători. Astfel, la Australian Open 2022 vor fi acceptaţi doar jucători vaccinaţi sau cu scutire medicală de la vaccinare.

24 nov. 2021, 13:51
Ce trebuie să facă Simona Halep și Novak Djokovic pentru a putea participa la Australian Open 2022

Organizatorii Australian Open, turneu programat în perioada 17-30 ianuarie 2022, au anunţat condiţiile de participare pentru jucători. Potrivit unei informări transmise către jucători, consultată de L’Equipe, organizatorii Australian Open 2022 au anunţat că la turneu vor putea participa doar jucătorii care au schema completă de vaccinare împotriva Covid-19 sau au scutire medicală de la vaccinare.

Vor fi consideraţi ca fiind complet vaccinaţi cei care au primit cele două doze ale vaccinurilor recunoscute cu un interval de cel puţin 14 zile între ele.

Persoanele care au avut deja Covid-19 şi s-au vindecat nu sunt considerate ca fiind scutite de a primi cele două doze de vaccin. Asta ar putea fi o problemă pentru Novak Djokovic, locul I ATP, şi câştigător al turneului anul trecut. Sârbul este un anti-vaccinist declarat.

„Libertatea de alegere este esenţială pentru toată lumea, fie că este vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă este vorba despre vaccinare sau orice altceva în viaţă. Ar trebui să ai libertatea de a alege. În acest caz particular, ceea ce vrei să pui în corpul tău.”, a declarat jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani.

Citeşte şi: Restricţii dure anunţate la Australian Open 2022. Simona Halep ar putea să nu participe!

De asemenea, organizatorii Australian Open au venit cu noi clarificări cu privire la carantina jucătorilor la sosirea în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia care tocmai a ieşit din peste 260 de zile cumulate de lockdown.

După testul PCR la sosire, jucătorilor nu li se va cere să se autoizoleze în timp ce aşteaptă rezultatul testului. Aceştia vor putea să părăsească hotelul sau să meargă la un restaurant. Accesul la antrenamente va fi permis doar dacă testul PCR COVID va fi negativ. În cazul unui rezultat pozitiv, perioada de izolare va fi de zece zile.