Ce trebuie să faci atunci când nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Trucul care îți va salva vacanța

Sezonul vacanțelor a început, iar majoritatea românilor și-au programat deja concediile. Grecia, Bulgaria sau Turcia se numără printre destinațiile favorite ale românilor care deja le-au luat cu asalt. În ultimele săptămâni, turiștii români care deja au mers în vacanță în aceste țări s-au plâns de faptul că nu le-a funcționat roaming-ul.

29 iun. 2023, 08:54
Ce trebuie să faci atunci când nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Trucul care îți va salva vacanța
Ce trebuie să faci atunci când nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Trucul care îți va salva vacanța

Ce trebuie să faci atunci când nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Ei bine, dacă și tu te confrunți cu o astfel de situație atunci când ajungi într-una din aceste țări, rezolvarea problemei este chiar în telefonul tău.

Citește și Veşti bune pentru vacanţele românilor din străinătate. Ce se întâmplă cu roamingul de la 1 iulie 2022

Ce trebuie să faci atunci când nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia

În ultima vreme, foarte mulți români care au mers în Grecia, Bulgaria sau Turcia s-au plâns că nu le merge roaming-ul, asta deși înainte să plece din țară și l-au activat. Rezolvarea a venit din partea unui internaut care le-a dezvăluit cum să scape de această problemă care le distuge vacanța.

Dacă înainte de a pleca în vacanță ți-ai activat roaming-ul, iar când ai ajuns la destinație acesta nu funcționează, atunci accesează meniul de setări din telefonul mobil și să selectează rețeaua MANUAL din lista care îți va apărea pe ecran și vei vedea că vei semnal și datele mobile active.

”Salut! Tot văd problema roaming-ului . În cazul în care nu aveți semnal sau datele mobile nu funcționează, intrați în setările telefonului și selectați rețeaua MANUAL din lista ce o sa apară, până când aveți semnal și date mobile active. În mod normal, este pe AUTOMAT.
Sper să vă fie de folos informația!”, a scris un internaut pe un forum de vacanțe de pe Facebook.

Un turist român plecat în concediu în Grecia trage un semnal de alarmă

Ce spune un turist român plecat în Grecia, după ce a parcurs tot drumul până aici cu autoturismul personal.

Un turist român a plecat în Corfu, Grecia, și a ales să parcurgă drumul cu autoturismul personal, lucru care i s-a părut obositor și costisitor. Transportul cu avionul ar fi avut un cost asemănător și „în 3 ore ești la plajă, cu berea în mână”.

Românul spune că a pierdut două zile la plecare și două zile la întoarcere, în condițiile în care o călătorie cu avionul spre Grecia ar fi fost mai rentabilă: „Gândiți-vă bine cu ce veniți. Chiar nu merită efortul”, spune el.

„Am venit cu mașina în Corfu și rău am făcut, plecat la 5 din București, 16.00 oprire la Seres, a doua zi la 9.00 pe drum la 14.30, Igoumenitsa ferry.

Am pierdut 2 zile la venire și 2 la plecare, care puteau fi de concediu, și cel puțin 500 euro cheltuiți pe drum pe cazări, combustibil, ferry, taxe autostradă, rovignete.

Am observat că sunt foarte puțini români veniți cu auto personal, majoritatea cu avion care e pe la 250 euro, mașini închiriate de la aeroport, în 3 ore ești la plajă, cu berea în mână, versus două zile de stat la volan, se schimbă obiceiurile oamenilor!

Așa că gândiți-vă bine cu ce veniți, drumul de venire nu e tocmai ok, pe autostrăzile din Grecia se lucrează și pe unele se merge pe o singură bandă, DN-ul din Bulgaria plin de cârpeli, chiar nu merită efortul!”, a scris acesta pe grupul Forum Corfu, de pe Facebook.

„Am tot văzut aici fel de fel de păreri pro și contra despre călătoritul «în coloană». Există avantaje și dezavantaje, dar mai ales niște reguli de conduită preventivă care ar trebui respectate. Lista nu este exhaustivă și orice completare e binevenită. Recomandări personale:

Maxim 3 mașini în coloană sau perechi.

Primul este tot timpul cel mai lent, iar ultimul cel mai rapid, excepție atunci când există un veteran care știe bine drumul, iar ceilalți sunt începători. Folosiți walkie talkie, pentru o comunicare rapidă pe distanțe scurte. Stabiliți dinainte puncte de așteptare/ întâlnire în caz că nu puteți comunica”, a scris altcineva.

Citește și Românii care călătoresc în străinătate vor beneficia de roaming gratuit pe teritoriul UE până în 2032