Ce trebuie să faci ca să ai o viaţă sexuală plină în iarna asta

Chiar dacă este anotimpul cadourilor şi al sărbătorilor, iarna se pare că este perioada în care relaţiile sexuale au de suferit. Mai exact, există un număr considerabil de studii care indică faptul că temperaturile scăzute scad nivelul de testosteron şi afectează libidoul.

16 dec. 2013, 15:17
Ce trebuie să faci ca să ai o viaţă sexuală plină în iarna asta

Lipsa de soare din timpul iernii şi temperaturile scăzute ne fac să ne petrecem cât mai puţin timp în aer liber, scrie descopera.ro. Studiile arată că atunci când stăm foarte mult în casă, nivelul de serotonină scade, lucru care diminuează apetitul sexual. Pentru o viaţă sexuală mai bună este recomandat să se iasă afară.

De asemenea, nivelurile scăzute de serotonină ne fac să fim mai irascibili şi mai capricioşi. Tocmai de aceea, oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să ieşim cât mai des afară, deoarece studiile indică faptul că până şi perioadele scurte de timp petrecute în aer liber cresc semnificativ nivelul de serotonină şi de vitamina D.

Mâncaţi puţin de Sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt asociate cu un consum ridicat de alcool, mâncăruri tradiţionale şi nu numai. Îmbuibarea cu carbohidraţi şi alcool îi face pe oameni să se simtă neatrăgători şi nesănătoşi.

Tocmai de aceea, se pare că, atunci când oamenii au un aport caloric limitat, chiar şi de sărbători, ei se simt mai atrăgători.

Vei mai multe sfaturi aici.