Ce trebuie să faci dacă bebeluşul tău are ochii lipicioşi

Primele luni de viaţă ale micuţului pot reprezenta o adevărată provocare pentru mămici. Numeroase afecţiuni îţi dau bătai de cap şi te îngrijorează. Dintre acestea, cea mai frecventă este boală ochilor lipicioşi care poate să apară la unul sau la ambii ochi ai sugarului în primele trei luni de viaţă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2013, 08:22
Ce trebuie să faci dacă bebeluşul tău are ochii lipicioşi

Ai observat si tu, de fiecare data cand il iei pe cel mic din patut, ca va confruntati cu aceasta problema? In continuare, iti oferim cateva informatii folositoare pentru combaterea acesteia.

Pentru ca sunt foarte sensibili si pentru ca incearca sa se acomodeze cu noul lor mediu de viata, bebelusii se confrunta cu multe schimbari fiziologice dupa nastere. Aceste schimbari atrag dupa ele afectiuni care pot fi complicate sau mai putin complicate si care se manifesta diferit, in functie de bebelus. Aproximativ 50% dintre bebelusi se confrunta cu afectiunea ochilor lipiciosi care, daca este tratata cu atentie, nu ridica niciun fel de problema, eliminandu-se si riscul oricarei complicatii care te-ar putea ingrijora.

Principala cauza a aparitiei acestei infectii este determinata de blocarea canalelor lacrimale. Conform specialistilor, aceste canale se blocheaza din cauza sangelui sau a altor lichide care intra in ochii bebelusului la nastere, facand astfel ca genele sa para lipite, de unde si denumirea de “ochisori lipiciosi”.

Citeste mai mult pe SFATULPARINTILOR.RO.