Ce trebuie să faci dacă ţi-ai pierdut buletinul. Ghid detaliat pentru obţinerea unui nou act de identitate

Pierderea sau furtul actului de identitate poate fi o experiență neplăcută, dar este esențial să știi cum să acționezi în astfel de situații.

28 ian. 2024, 15:58
Ce trebuie să faci dacă ţi-ai pierdut buletinul. Ghid detaliat pentru obţinerea unui nou act de identitate
Ce trebuie să faci dacă ţi-ai pierdut buletinul. Ghid detaliat pentru obţinerea unui nou act de identitate

Ce trebuie să faci dacă ţi-ai pierdut buletinul. Iată un ghid detaliat despre ce trebuie să faci pentru a obține rapid un nou act de identitate în cazul în care ai rămas fără buletin.

Anunță pierderea imediat! Dacă constați că ți-ai pierdut buletinul sau a fost furat, acționează rapid. Prezintă-te la secția de poliție de care aparții sau la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor în maxim 24 de ore de la constatarea pierderii.

Completează o declarație pe propria răspundere! La secția de poliție, completează o declarație pe propria răspundere, indicând că ai pierdut actul de identitate, chiar dacă acesta a fost furat. În plus, solicita eliberarea unei noi cărți de identitate în termen de 15 zile.

Citeşte şi: De la 1 ianuarie 2024 nu se mai emit cărţi de identitate fără cip. Până când mai pot folosite cele vechi

Documente necesare! Când te prezinți la Poliție sau la Evidența Persoanelor, asigură-te că ai asupra ta un alt document de identitate cu fotografie, cum ar fi pașaportul sau cartea de alegător. Documentele trebuie să conțină o poză recentă.

Procedura pentru actele pierdute peste hotare! Dacă buletinul a fost pierdut în afara țării, prezintă-te la cel mai apropiat consulat și declară pierderea documentului. Consulatul va emite un titlu de călătorie pentru a-ți facilita întoarcerea în țară.

Citeşte şi: De ce acte ai nevoie dacă trebuie să îți schimbi buletinul. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

Documente necesare pentru un nou buletin! Pentru a obține un nou act de identitate, pregătește următoarele documente:

  • o cerere pe care o primiți de la Serviciul de Evidența Persoanelor și trebuie să o completați cu datele personale
  • certificatul de naștere, în original și copie;
  • certificatul de căsătorie, în original și copie (dacă este cazul);
  • hotărârea de divorț, în original și copie (dacă este cazul);
  • actul care dovedește adresa de domiciliu, în original și copie;
  • certificatul de deces al soțului/soției, în original și copie (dacă este cazul);
  • certificatele de naștere ale copiilor minori, sub 14 ani, în original și copie (dacă este cazul);
  • un document emis de autoritățile statului, cu o fotografie recentă (permis de conducere, diplomă de absolvire, livret militar), în original și copie;
  • un timbru fiscal;
  • chitanța care dovedește contravaloarea cărții de identitate.

Taxa de 7 lei pentru eliberarea noului act de identitate poate fi achitată la ghișeul unde depui cererea, la CEC Bank sau la un oficiu al Poștei Române.

Urmând acești pași, vei putea să obții rapid un nou act de identitate, reașezându-ți statutul legal și evitând neplăcerile generate de pierderea sau furtul buletinului.