Ce TREBUIE să faci dacă ţi-ai scăpat TELEFONUL în APĂ

Ţi s-a întâmplat vreodată să intri în piscină cu telefonul în buzunar sau să îl scapi în apă, în timp ce scriai mesaje? Faci parte dintr-un număr mare de ghinioniști a căror vacanță a fost stricată de astfel de incidente. Află cum îţi poți salva telefonul. Și nu ai nevoie de un uscător de păr.

04 iul. 2014, 07:43
Ce TREBUIE să faci dacă ţi-ai scăpat TELEFONUL în APĂ

De cele mai multe ori, după ce ți-ai scapat telefonul în apă ai nevoie de unul nou. Dacă ești, însă, rapidă și îl scoți la timp, poți să îl salvezi. Apa are nevoie de doar câteva secunde pentru a se infiltra în componentele aparatului, așa că scoate-l repede și închide-l, pentru a evita un scurtcircuit. Ulterior, așează mobilul pe o cârpă uscată, desfă carcasa și scoate-i bateria. Multe circuite din telefon vor rezista contactului cu apa, dacă nu sunt conectate la o sursă de energie.

Cartela SIM trebuie, de asemenea, scoasă, pentru a nu pierde contactele. Nici alte accesorii, precum cardul de memorie ori căștile, nu trebuie lăsate în telefon, pentru a permite aparatului să se usuce cum trebuie.

Usucă bine mobilul, folosind o cârpă uscată. Orice picătură de apă, care va rămâne în aparat, îți va distruge circuitele. Fă această operațiune cu mare atenție și fără mișcări bruște.

Peste noapte, poți lăsa telefonul într-un bol cu orez. Boabele au o putere mare de absorție și vor elimina apa rămasă. După ce îl scoți de acolo, așează aparatul pe un prosop și lasa-l câteva ore, timp în care verifici dacă se scurge apă din el. După ce au trecut cel puțin 24 de ore de la incident, verifică dacă telefonul pare uscat și re-asamblează-l.

Citeşte mai mult pe unica.ro