Ce trebuie să faci imediat după un antrenament la sală

După ce termini un antrenament greu te simți ca și cum ai fi pe vârful muntelui, însă, dacă primul tău gând este să te duci spre vestiar, ar trebui să te mai gândești. Iată ce trebuie să faci imediat după ce ai terminat antrenamentul la sală.

06 iul. 2015, 08:02
Ce trebuie să faci imediat după un antrenament la sală

1. Răcorește-te cum trebuie. În timpul unui antrenament intens, pulsul este ridicat, temperatura corpului crescută și trebuie să oprești activitatea treptat pentru a nu te lua amețeala. Cel mai bine este să mergi câteva minute pe bandă, scrie doctorulzilei.ro.

2. Te întinzi. Ca să nu îți suprasoliciți mușchii și ca să nu faci febră musculară a doua zi trebuie să termini antrenamentul cu câteva întinderi. Acestea ajută corpul să se relaxeze.

3. Rehidratezi. Este crucial să te rehidratezi și după ce ai terminat antrenamentul. După exerciții fizice grele, organismul cere fluide și nutrienți. Apa este bună, însă, exsită și apa de cocos care este de asemenea benefică și mult mai hrănitoare.

4. Duș rece. Dacă faci un duș rece îți întărești musculatura.

5. Masajul. Fie că e realizat de un profesist, fie că e realizat cu ajutorul unor bile de masaj, acesta intensifică circulația sângelui și scurtează timpul de recuperare a mușchilor.

Citeşte şi Cel mai bun antrenament pentru a scăpa de celulită. Durează doar 10 minute pe zi VIDEO