Ce trebuie să faci la geamurile termopane pentru a nu pierde căldura din apartament. Sfaturi de mare ajutor

A venit frigul și cu toții încercăm să ne oferim în case confortul necesar. Mulți dintre noi încercăm să achiziționăm cele mai bune geamuri termopane, tocmai pentru a ne păstra în case căldura.

01 dec. 2022, 15:17
Ce trebuie să faci la geamurile termopane pentru a nu pierde căldura din apartament. Sfaturi de mare ajutor

A venit frigul și cu toții încercăm să ne oferim în case confortul necesar. Un lucru foarte important de reținut este faptul că pentru a menține căldura în casă este important să ne achiziționăm geamuri termopane duble.

Cât de utile sunt geamurile termopane duble

Geamurile termopane duble sunr cele recomandate pentru a menține căldura în case, mai ales acum în sezonul rece. Geamurile termopane duble sunt formate din două geamuri de sticlă cu o grosime de aproximativ 4 mm. Acestea sunt separate de un spațiu. Acest spațiu este mult mai mare decât în cazurile vechilor modele de geamuri duble. Unul dinte avantajele geamurilor termopane duble este că acestea mai dețin un geam suplimentar.

Există două motive pentru care geamurile termopane duble păstrează mai bine căldura decât cele simple. Unul se referă la stratul de gaz Argon din interiorul geamului dublu impedică căldura să isă prin ferestre deoarece acționează ca un izolator.

Citește și : Cum să prelungești durata bateriei la smartphone. Trei trucuri pe care ar trebuie să le știe orice utilizator de iPhone sau Android

Conform unor teste efectuate se arată că geamurile duble noi pot reduce pierderile de căldură din casa dumneavoastră cu până la 18%, menționează playtech.ro. Foarte important, un al doilea motiv este că  geamurile termopane împiedică pătrunderea curentului de aer rece în casă.

Mai mult, acestea oferă și un control mai bun al temperaturii în casele dumneavoastră.Acest lucr se datorează, din nou, stratului izolator de gaz Argon din interiorul unității de ferestre.

Citește și: Cum scapi de condensul de pe geamuri. Trucurile pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

Ce trebuie să faceți la geamurile termopane pentru a nu pătrunde aerul rece în casă

În cazul în care nu aveți geamuri termopane duble și simțiți că în casă nu este tocmai temperatura pe care vă doriți să o aveți, sau mai pe scurt pierdeți căldură înseamnă că fie acestea au fost montate prost, fie nu sunt reglate așa cum trebuie. Acest lucru se face foarte simplu conform playech.ro. Va trebui să folosiți un imbus, dar să fie de mărime 4 și să răsuciți fiecare din balamalele geamurilor. Răsucirea se va face dinspre garnitura de cauciuc spre interiorul camerei. Făcând acest lucru, geamurile termopane se vor depărta de ramă.