Cum scapi de condensul de pe geamuri. Trucurile pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

Sezonul rece și-a intrat serios în drepturi și o dată cu instalarea lui apar diverse probleme care le dau bătăi de cap gospodinelor. Printre ele se numără și condensul de pe geamuri care deși pare inofensiv el poate duce la apariția mucegaiului.

30 nov. 2022, 08:49
Cum scapi de condensul de pe geamuri. Trucurile pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

Cum scapi de condensul de pe geamuri. Sezonul rece și-a intrat în drepturi și o dată cu instalarea lui apar diverse probleme care le dau mari bătăi de cap gospodinelor. Printre ele se numără și condensul de pe geamuri care deși pare inofensiv el poate duce la apariția mucegaiului, care poate fi extrem de dăunător pentru sănătate.

Citește și Trei zodii care se vor bucura la final de an. Li se împlinesc toate dorințele

Însă gospodinele nu trebuie să își facă griji atunci când apare condensul pe geamuri pentru că noi avem câteva trucuri simple și necostisitoare care le va scăpa această problemă.

 

Cum scapi de condensul de pe geamuri

Pentru a scăpa de condensul de pe geamuri primul pas este să reduci umiditatea, iar acest lucru poate fi făcut prin simpla deschidere a ferestrelor. Atunci când deschizi geamurile trebuie să ai grijă ca ușile să fie închise.

Lasă câteva minute aerul proaspăt să pătrundă în interior, iar umezeala o să dispară. Apoi, închide ferestrele și deschide ușile camerelor și lasă aerul să circule în toată casa.

Un truc extrem de important care va preveni condesul de pe geamurile din bucătărie este ca atunci când gătești să deschizi ferestrele atunci când gătești și să pornești hota, astfel încât gradul de umiditate să nu fie unul foarte ridicat.

Dacă aceste trucuri nu te-au ajutat să scapi de condensul de pe geamuri trebuie să știi că sunt produse speciale ieftine și eficiente care te vor ajuta în acest sens.

Astfel, alcoolul etilic, votca și glicerina te pot ajuta să scapi de această problemă. Amestecați-le împreună, folosind un raport de 150 ml la 15 ml. După ce este gata, înmoaie o cârpă în lichidul rezultat și șterge cu el ferestrele.

Apoi, șterge gemurile cu o cârpă uscată din lână sau bumbac. În urma aplicării acestui truc se va forma o peliculă rezistentă la umiditate, care va ține departe condensul  pentru mai mult timp, potrivit exquis.ro.

Trebuie să știi că la fel de eficient este și bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să umpli un bol curat și uscat cu bicarbonat de sodiu și să îl pui pe pervazurile ferestrelor din casă.

Citește și Ce este bine să faci cu grâul pus la încolţit, indiferent dacă acesta a crescut sau nu. Este mare păcat, soarta se întoarce împotriva ta