Ce trebuie să faci pentru a alunga somnul în seara de Revelion

REVELION 2015. Lipsa de energie în noaptea de Revelion poate fi o adevărată problemă, în special dacă te-ai hotărât să participi la o petrecere. Pentru a nu risca să te ia somnul şi să ratezi toată distracţia, consumă cât mai multe fructe energizante, precum arahide sau migdale.

RomaniaTV.net
31 dec. 2014, 10:01
Ce trebuie să faci pentru a alunga somnul în seara de Revelion

REVELION 2015. Arahidele sunt puternic energizante, 100 g de produs uscat dezvoltând în organism, prin metabolizare, circa 650 de calorii. Acestea conţin multe substanţe azotate (până la 49% din greutatea lor), materii grase constituite în principal dintr-un ulei comestibil, format din acizi graşi nesaturaţi şi substanţe glucidice (din care amidon până la 20%). Toate aceste substanţe reprezentate cantitativ în procente mari sunt responsabile de valoarea energetică foarte ridicată a alunelor.

Alunele au efect nutritiv şi energetic care le recomandă în astenii şi în surmenaj fizic, pentru copii şi pentru sportivii care fac eforturi fizice mari, precum şi pentru cei de vârsta a treia, în special în sau după afecţiuni epuizante. Şi aluna de pădure este foarte bogată în substanţe grase (mai mult de 50% din greutatea fructului uscat), substanţe azotate în cantitate mare, săruri minerale de calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, clor, sodiu, fier şi cupru, iar ca vitamine, pe cele liposolubile şi vitaminele B.Un alt fruct energizant este migdala dulce (Prunus dulcis), a cărui valoare calorică este de aproximativ 650 de calorii (fruct uscat).

Migdalele
conţin o mare cantitate de vitamine A şi B, fermenţi, săruri de potasiu, săruri minerale de calciu, fosfor, fier etc., o enzimă (emulsina), substanţe glucidice (zaharoase) în procentaj ridicat şi sunt foarte bune surse de energie.

Citeşte mai mult pe Ziarul de Iaşi.ro.