Ce trebuie să faci seara ca să nu pleci târziu dimineaţa. Trucuri ca să te organizezi

Cu siguranță ți s-a întâmplat de foarte multe ori să te trezești mai târziu și să fii total dezorganizată în ceea ce privește taskurile matinale. Nu este de mirare că ajungi să întârzii la serviciu sau la școală, însă dacă ești luată în vizor de un superior, clar nu va da bine lipsa ta de punctualitate. Din fericire, nu trebuie să faci mare lucru pentru a-ți organiza timpul de dimineață. Trebuie doar să te pregătești așa cum se cuvine de cu seară. Iată câteva trucuri eficente de organizare.

08 apr. 2014, 20:57
Ce trebuie să faci seara ca să nu pleci târziu dimineaţa. Trucuri ca să te organizezi

1. Spală-ți părul și fă duș

Să fim serioși, cine are timp de duș la prima oră a dimineții? Sigur că se mai întâmplă să fii nevoită să faci duș înainte să pleci din casă, dar de cele mai multe ori ești presată de timp și renunți la acest pas pentru a te putea ocupa de altceva. Pentru a-ți organiza dimineața și a pleca la timp, este esențial să-ți speli părul, să te epilezi (dacă este cazul) și să faci duș cu o seară înainte.

2. Pregătește-ți hainele

Pentru femei, acesta este poate cel mai dificil pas și cel mai mare mâncător de timp, așa că îți sugerăm prietenos să nu lași pregătirea hainelor de serviciu pentru dimineață, întrucât vei sta minute bune în fața șifonierului și până la urmă vei face o alegere care te nemulțumește total.

Pregătește-ți hainele de cu seară, calcă-le și lasă-le la îndemână pe umeraș, astfel încât dimineața doar să le iei pe tine.

3. Pregătește-ți accesoriile

Cu siguranță ți s-a întâmplat de nenumărate ori să pleci târziu de acasă, doar pentru că nu-ți găseai cerceii care mergeau cu rochița bleumarin sau ceasul care se potrivește cu sacoul negru. Sau poate că ți s-a întâmplat să nu știi cu ce să te încalți și să întârzii pentru o chestie atât de banală.

Rezervă-ți câteva minute seara pentru a-ți pregăti accesoriile care se potrivesc cu ținuta aleasă și vei pleca întotdeauna la timp din casă.

4. Pune-ți pachețelul

Unul dintre motivele pentru care nu iei niciodată un pachețel pentru masa de prânz este acela că n-ai timp să-l pregătești dimineața. Nu-i nimic, îl poți face rapid încă de cu seară. Spală-ți legumele și așază-le în caserolă, iar alături pune conserva de ton, iaurtul sau caserola cu mâncare gătită. Dimineața trebuie doar să-ți amintești să iei pachetul cu tine.

5. Aranjează-ți părul și îngrijește-ți tenul

Pentru a-ți organiza timpul mai bine dimineața, este bine să te ocupi de lookul tău încă de cu seară, ca să nu pierzi timp prețios și să întârzii la birou. Periază-ți părul, îndreaptă-l cu placa, ondulează-l ușor sau împletește-l, astfel încât dimineața să fie mai ușor de aranjat. Un balsam leave-in s-ar putea să te ajute, deoarece face ca părul să fie mai ușor de coafat.

De asemenea, îngrijește-ți tenul înainte de culcare, adică demachiază-te, șterge-l cu loțiune tonică și răsfață-l cu o cremă hidratantă. Aplică balsam pe buze și un ser regenerator în jurul ochilor, pentru ca dimineața tenul tău să fie fresh și ușor de machiat.

Citeşte mai mult pe eva.ro