Ce trebuie să înţeleagă femeile despre sentimentele bărbaţilor

Există preconcepţia potrivit căreia bărbaţii nu obişnuiesc să-şi exprime sentimentele, fie pentru că nu ştiu, fie pentru că ar considera gestul lipsit de masculinitate. Însă un bărbat, indiferent de felul lui de a fi, simte şi se exprimă ca atare dacă ştii "să-l citeşti".

07 ian. 2015, 07:03
Ce trebuie să înţeleagă femeile despre sentimentele bărbaţilor

1. Barbatii simt diferit fata de femei

Multe dintre frustrarile dezvoltate de femei sunt generate de faptul ca cred ca barbatii functioneaza la fel ca ele din prisma dezvoltarii sentimentelor. Insa, adevarul nu este tocmai acesta. Barbatilor le ia mai mult timp sa-si proceseze propriile sentimente, sa si le accepte inainte de toate fata de ei insisi. Acest aspect nu este unul negativ, ba dimpotriva. Caci atunci cand un barbat accept ca simte „x” lucru, inseamna ca o simte cu toata fiinta lui, nefiind ceva superficial.
Femeile care reusesc sa inteleaga acest mod de functionare masculina cand vine vorba de sentimente se pot feri mult mai eficient de dezamagiri si de miile de intrebari care apar in mintea lor vizavi de relatia de cuplu.

Totodata, un alt aspect important pentru barbati, pe care trebuie sa-l inteleaga femeile, este ca ei sunt construiti astfel incat vor mereu sa „repare” chestii. Cand nu au ce repara, intervine un sentiment de inutilitate si de frustrare care macina puternic barbatul in interior. Astfel ca, atunci cand o femeie se plange de faptul ca barbatul ei se streseaza prea tare cu privire la o anumita chestiune, ar trebui sa se gandeasca inainte de toata ca este in natura lui sa incerca sa „repare” acea problema, indiferent de natura ei.

Continuarea pe Lyla.ro

Citeşte şi Cele mai importante elemente ale unei relaţii de cuplu