Ce trebuie să invidiaţi în 2013. Azi: chestii insultător de mari

Hai să începem optimist: deşi sărbătorile au trecut şi voi aţi supravieţuit, încă vă mai treziţi speriaţi în mijlocul nopţii. Transpiraţia curge pe voi ca şampania de revelion, iar în urechi urlă în continuare – fatidic – acelaşi cuvînt: „Sarmaleeee!“. Nu-i nimic, nu disperaţi şi nu vă spînzuraţi cu o funie de cîrnaţi, scrie Caţavencii.ro. Asta e doar o depresie minoră şi în lumea asta există lucruri mult mai mari de care să vă îngrijoraţi.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 10:19
Ce trebuie să invidiaţi în 2013. Azi: chestii insultător de mari

De exemplu, nişte români adevăraţi ar testa măcar o venă la vederea lui Zeus, cel mai mare cîine din lume. Dacă un maidanez obişnuit poate fi pus pe fugă cu un par, acest dog german (1,1 m înălţime, 2,24 m dacă se ridică în două labe) necesită cel puţin un gard decent. Spre norocul ei, dihania s-a întîlnit cu oficialii Guinness Book şi nu cu nişte vînzători sibieni, capabili să murmure doar „Ioi te, ditai mielu’ de Paşte!“.

Tangenţial, aş scrie ceva şi despre „cel mai mare cîrnat din lume“, dar subiectul a rămas controversat: unii spun că recordul ni l-au furat croaţii de ani buni (cu producţia lor de 530 m), alţii privesc lung înspre Primărie şi murmură: „Nu e adevărat, tot la noi a rămas!“.

Citeşte şi: Cele mai utile interdicţii de pe noul tip de permis auto

Dar să trecem la megabiserici, că românii sînt creştini şi ortodocşi, mai ales cînd joacă România în grupe sau cînd se înghesuie la tradiţionala aghiazmă. Mă rog, să nu-i judecăm. În definitiv, orice ocazie de-a pipăi o dreptcredincioasă e o ocazie bună. Aşa, revenind: cea mai mare construcţie de gen nu e mall-ul ecumenic păstorit de PF Ciobotea, ci bazilica San Pietro din Roma. Cu o suprafaţă de 20.139 de metri pătraţi (şi un volum de 1.200.000 de metri cubi), clădirea se uită cu milă la orice contracandidată răsărită într-unul din colţurile lumii nedezvoltate. Cît priveşte Catedrala Mîntuirii Dîmboviţene, ea nu va intra în top nici măcar în 2113, cînd va fi finalizată. Dar poate va aduce turişti, păcăliţi de ghizii români că merg să-i vadă pe acei ninja care i-au furat lanţurile de cocalar lui 50 Cent.

Nu puteam încheia acest material fără să amintesc de „cei mai mari tîmpiţi din lume“. Din păcate, România a pierdut şi la această categorie, fanii OTV plasîndu-se pe un dezonorabil loc 2. Primii în top sînt cetăţenii ferm convinşi că Pămîntul e în continuare plat, chiar dacă trăiesc în ţări cu apă caldă, sistem de educaţie ne-românesc şi, evident, transmisii prin satelit. Nu e o glumă: oamenii sînt reprezentaţi de Flat Earth Society, caută adepţi şi, foarte probabil, fac lobby pentru ca ţestoasa şi cei patru elefanţi care susţin pămîntul să fie recunoscuţi drept „cele mai mari animale din lume“. Asta, evident, cînd nu sînt ocupaţi să se roage la Terry Pratchett cu citate din Discworld.

Citeşte şi: Lîngă satul Mirăslău, viitorul sună rău