Ce trebuie să mănânce bolnavii de COVID. Recomandările specialiştilor

06 01. 2021, 15:01

Ce trebuie să mănânce bolnavii de COVID. Deoarece consumul energetic este mai mare la pacienţii diagnosticaţi cu COVID decât la cei sănătoşi, medicii recomandă ca aceştia să aibă mai multe mese pe zi şi să bea câte un pahar de apă la fiecare sfert de oră. Este vorba, în special, despre cei care se tratează la domiciuliu, informează Digi 24.

Ce trebuie să mănânce bolnavii de COVID. Proteinele, privilegiate

Nutriţioniştii sunt de părere că bolnavii de COVID ar trebui să aibă şase mese pe zi, la care să consume în special proteine, esenţiale în procesul de vindecare.

Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare,. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară”, spune medicul nutriţionist Adina Rusu.

Citeste si S-a desluşit misterul vaccinurilor ambalate în cutii de pizza. Absolut toate dozele care ies pe poarta Institutului Cantacuzino sunt ambalate identic

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile. Şi proteinele de origine vegetală sunt o sursă foarte bună de energie. Le regăsim în nuci, linte, soia sau hrişcă.

Pacienţii infectaţi cu SarsCov2 au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu, spun medicii.

Trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine„, spune medicul pneumolog Radu Crişan-Dabija.

Câtă apă este recomandat să consume pacienţii infectaţi cu SARS COV2

Hidratarea este, de asemenea, extrem de importantă şi în cazul persoanelor sănătoase, dar mai cu seamă în cazul celor infectate cu SARS COV 2. Aceştia din urmă ar trebui să consume zilnic minimum 2-3 litri de lichide pe zi.

Citeste si Noua tulpină de COVID, pericol pentru copii. Medic: „Toate persoanele trebuie să fie vaccinate”

Consumul de alcool trebuie redus pe cât se poate la minimum, iar datorită temperaturii care duce la deshidratare, mulţi dintre aceşti pacienţi prezentând pentru câteva zile temperatură crescută, foarte, foarte importantă este hidratarea corespunzătoare„, spune dr Ovidiu Popa, medic UPU.

„Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare”, a conchis nutriţionistul Adina Rusu pentru Digi 24