Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină. Trucuri care te ajută să faci economie

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină. În ziua de azi, aproape oricine își permite să achiziționeze un autoturism, mai ales că varietatea de modele din care putem alege este foarte mare și mai există și posibilitatea de a putea importa autovehicule din străinătate.  

08 iul. 2023, 21:22
Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină. Trucuri care te ajută să faci economie
Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină. În ultima perioadă a apărut și o nouă variantă viabilă în ceea ce ține achiziția unui autovehicul. Cumpărarea unui autovehicul nou nu mai este singura variantă, iar foarte mulți români aleg să cumpere mașini second hand, fie din România sau chiar și din străinătate.

Pentru a le oferi românilor șansa de a cumpăra o mașină de ocazie fără să se teamă că aceasta se poate strica imediat după achiziție, a fost creată o astfel de idee de afacere, de a cumpăra un autovehicul rulat prin leasing, Au fost multe cazuri de acest gen, prin urmare îngrijorarea este mai mult decât justificată.

Citește și: Bani de la stat să faci nunta, să cumperi o mașină sau să plătești chiria şi studiile: poți cere până la 30.000 de euro!

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină

Evident, pentru ca o astfel de achiziție să aibă efectele dorite, ea trebuie făcută prin intermediul unei firme specializate în leasingul de mașini second-hand și nu de la o persoană fizică. O astfel de afacere angajează experți care depun toate eforturile pentru a oferi spre vânzare cele mai practice vehicule, chiar dacă acestea sunt folosite.

Un alt factor care trebuie evaluat cu atenție înainte de a selecta cea mai bună alegere este durata perioadei de garanție oferită la automobilele de vânzare.

Din fericire, unele întreprinderi oferă acum o perioadă de garanție și pentru autoturismele de ocazie care pot fi achiziționate prin leasing. Pentru cei care doresc să achiziționeze un automobil folosit, dar nu vor să se îndatoreze, acesta este un scenariu avantajos pentru ambele părți. Este logic să selectați vehiculul cu cea mai lungă garanție, potrivit Antena 3.

Un alt factor crucial care trebuie luat în considerare înainte de a alege cea mai bună opțiune este reprezentat de costurile care trebuie plătite pentru a efectua tranzacția.

Chiar și astăzi, unele întreprinderi încearcă să atragă atenția asupra ratei extrem de scăzute care trebuie plătită pentru achiziționarea unei mașini second-hand, omițând însă faptul că o astfel de achiziție vine și cu comisioane care, de multe ori, nu sunt deloc scăzute.