Ce trebuie să știi atunci când faci cadou un buchet de flori. Care sunt cele care trebuie evitate cu orice preț când vine vorba de o aniversare

Atunci când ne pregătim să mergem la o petrecere aniversară, pe lista noastră de „obligații” se află și achiziționarea unui buchet de flori. Atunci când facem o vizită la florărie trebuie neapărat să ținem cont de faptul că există o serie de reguli și că sunt anumite flori pe care nu ar trebui să le dăruim niciodată.

26 iul. 2023, 09:26
Ce trebuie să știi atunci când faci cadou un buchet de flori. Care sunt cele care trebuie evitate cu orice preț când vine vorba de o aniversare
Ce trebuie să știi atunci când faci cadou un buchet de flori. Care sunt cele care trebuie evitate cu orice preț când vine vorba de o aniversare

De fiecare dată când avem de sărbătorit o persoană importantă sau o ocazie specială unul dintre primele lucrui la care ne gândim sunt florile pe care le vom cumpăra cadou. De cele mai multe ori, un buchet de flori elegant reprezintă o parte importantă din „cadoul petrfect” pentru o doamnă sau domnișoară. Totuși, atunci când ne gândim la florile pe care vrem să le achiziționăm trebuie să știm că există o serie de reguli care trebuie respectate, tocmai pentru că există anumite flori care nu ar trebui dăruite niciodată.

Citește și: Motivul pentru care femeile primesc buchete cu număr impar de flori. Semnificația emoționantă a acestei tradiții

Persoanele care s-au specializat în acest domeniu au ajuns să facă din asamblarea buchetelor de flori o adevărată artă, care ține cont de forme, culori și miresme. Florarii profesioniști iau în calcul toate aceste aspecte atunci când construiesc un buchet. Așadar, oricât de mult ne-ar plăcea o anumită floare, până să decidem să o cumpărăm trebuie să ținem cont de anumite reguli.

Conform specialiștilor există mai multe tipuri de flori care nu are trebui date în dar absolut niciodată, iar lista întocmită de aceștia este cu totul surprinzătoare, mai ales pentru români, mai ales din cauza faptului că pe listă sunt trecute câteva specii extrem de populare în țara noastră.

Primele flori pe această listă sunt trandafirii albi. Cu toate că sunt impresionanți prin eleganța și frumusețea lor, aceștia au început să fie din ce în ce mai des folosiți pentru coroanele de la înmormântări. Tocmai din acest motiv, aceștia și-a schimbat treptat simbolistica, iar în prezent ar fi bine să evităm să dăruim aceste flori.

Următoarele pe listă sunt garoafele. Acestea sunt extrem de populare în rândul românilor, mai ales pentru că au și un preț destul de accesibil. Totuși, ar fi indicat să nu facem cadou un buchet care are garoafe sau un buchet simplu cu garoafe pentru că acestea sunt asociate cu disprețul și dezaprobarea.

Pe continentul asiatic, crizantemele reprezintă înțelepciune, respect, dar și bătrânețe și moarte, fiind aproape nelipsite din ceremoniile funerare. În ultima perioadă, această credință a ajuns și în Europa, ele fiind adăugate astfel pe lista florilor pe care să nu le oferi niciodată cadou cuiva.

De evitat sunt și calele albe. Elegante, rafinate, în America și Europa erau alegerile florarilor care se ocupau de organizarea înmormântărilor, fiind așezate în special pe sicrie. Sunt asociate cu moartea, așa că nu au ce căuta într-un buchet oferit la o aniversare sau alt eveniment fericit.

Citește și: Cătălin Cazacu, ironic la adresa Ramonei Olaru: „Eu n-am postat buchete la două zile după ce m-am despărțit!”