Ce trebuie să ştii despre ataşamentul copilului

Ce inseamna atasamentul bebelusului fata de parintii sai? Inseamna mai mult decat sa-i fie dor de tine cand iesi din camera? Este atasamentul ceva bun pentru sanatatea emotionala a copilului? Vestea buna este ca parintii pot imbunatati legatura emotionala dintre ei si copii si, astfel, le vor da astfel un bun start in viata sociala.

RomaniaTV.net
23 mart. 2015, 21:01
Ce trebuie să ştii despre ataşamentul copilului

Psihologii spun ca atasamentul este legatura emotionala pe care bebelusul o dezvolta fata de un adult. De obicei, atasamentul se face fata de o singura persoana (deseori mama, gratie timpului petrecut mai mult alaturi de aceasta in primii ani), insa un copil poate crea legaturi de atasament fata de mai multe persoane.

Ce se intampla?

Bebelusii prefera adultii. Pana la varsta de 3 luni, copiii fac deja diferente intre persoane, dar inca se bucura daca cineva strain ii gadila. Pe la varsta de 7 luni, bebelusii incep deja sa-si arate preferintele fata de o persoana sau alta si manifesta anxietate daca acea persoana pleaca de langa ei. Tot la aceasta varsta bebelusii incep sa se simta inconfortabil cu prezenta strainilor. La 9 luni, bebelusii devin mai independenti, formeaza legaturi sociale, cu alti copii sau cu rude. Totusi, persoana fata de care sunt atasati va continua sa ramana in centrul universului lor emotional.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.