Ce trebuie să-ţi întrebi NEAPĂRAT copilul după ce ai ţipat la el

Imaginati-va urmatorul scenariu. Va indreptati spre scoala. E o dimineata dificila, in care te simti secatuit de puteri dupa ce a trebuit sa repeti din nou, si din nou, si din nou ce are de facut. Te simti frustrat ca intarziati DIN NOU. Abia reusesti sa-i spui copilului: „Nu-mi place cand tip la tine si nu-mi place nici cand tu tipi la mine. Maine trebuie sa facem lucrurile diferit!". Nici nu mai apuci sa spui mare lucru pentru ca ati ajuns deja la scoala. Si, in timp ce va luati ramas bun, abia apuci sa-i spui „Dimineata asta a fost cam grea pentru amandoi. Imi pare rau!". „Si mie! Te iubesc!", raspunde copilul. Apoi urmeaza „rutina": imbratisare, sarut, salut... Si, ca prin minune, reusiti sa va despartiti in conditii amiabile, fara sa va mai ganditi cat de prost a inceput dimineata.

16 mai 2016, 20:10
Ce trebuie să-ţi întrebi NEAPĂRAT copilul după ce ai ţipat la el

Oamenii se infurie. Cu totii gresim. Cu totii spunem lucruri pe care apoi sa le regretam. Dincolo de scuze, este nevoie de momente de reconectare, care sa „repare” stricaciunile facute. Dupa un astfel de episod vor fi tot timpul „rupturi” in relatie. Cea mai importanta intrebare pe care ar trebui sa si-o puna fiecare este Care sunt regulile voastre, ritualurile, rutina care va ajuta sa va reconectati?

Cand se intoarce copilul de la scoala, il poti intreba: „Ce crezi ca ar trebui sa facem ca maine lucrurile sa fie diferite fata de azi dimineata?”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.