Luna martie este perioada în care încep lucrările în grădină. Atunci când vine vorba despre roșiile și castraveții pentru consumul propriu, este foarte important să știm precis ce fel de tratamente trebuie să le aplicăm, pentru a avea parte de o recoltă bogată și delicioasă.
În martie, roșiile și castraveții se află încă în faza de răsad în solar. Pentru o bună dezvoltare și creștere, roșiile și castraveții vor avea nevoie de anumite tratamente, scrie click.ro.
Citește și: Au apărut primele roșii românești în magazine. Cu cât se vinde caserola de 100 de grame
De exemplu, există anumite tratamente preventive pentru răsaduri, perfecte pentru roșii și castraveți. Mai precis, vreme de 10 – 14 zile, putem aplica zeamă bordeleză sau un fungicid biologic eficient, precum Trichoderma. De asemenea, mai putem folosi Previcur Energy, toate aceste tratamente fiind importante pentru a preveni căderea răsadului.
Pentru a întâri răsadurile, putem aplica macerat de urzică sau îngrășăminte pe bază de alge marine.
Împotriva fungiilor, răsadurile pot fi stropite cu Champion și Copac Flow. În același timp, pentru a ține dăunătorii la distanță, uleiul horticol este alegerea perfectă.
O soluție naturală și ieftină împotriva dăunătorilor este și maceratul de usturoi sau de ardei iute.
De asemenea, tratamentele pentru sol sunt, la rândul lor, importante. Pământul poate fi dezinfectat cu zeamă bordeleză sau cu Trichoderma.
Iar dacă legumele deja se află în solar, putem să le tratăm cu zeamă bordeleză sau Ridomil Gold, pentru a le proteja împotriva manei. În plus, un tratament cu Mospilan sau Confidor poate fi perfect împotriva păduchilor și musculiței albe.