Ce trupe vor cânta în deschiderea concertul Red Hot Chili Peppers de la Bucureşti

Organizatorii concertului Red Hot Chili Peppers la Bucureşti, Emagic, au anunţat ce trupe vor încinge atmosfera pe Arena Naţională, înainte de intrarea pe scenă a formaţiei americane.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 13:34
Ce trupe vor cânta în deschiderea concertul Red Hot Chili Peppers de la Bucureşti

Trupa britanică AAAK şi formaţia românească Grimus vor urca pe scena Arenei Naţionale înaintea celor de la Red Hot Chili Peppers, informează organizatorii, Emagic.

Trupa de origine britanică AAAK (As Able as Kane) îi insoţeşte pe rockerii americani într-o serie de concerte din turneul european „I’m With You”, fiind prezentă alături de Red Hot Chili Peppers în ţări precum Cehia, Croaţia, Bulgaria, Grecia şi România.

„Brutală, sexy, îndrăzneaţă şi funky, uneori toate îmbinate perfect”, aşa este descrisă muzica inclusă de cei de la AAAK pe primul lor album, „Buildingscape Beat”, lansat în 1988. Trupa s-a destrămat în 1992, pentru a se reuni după aproape 20 de ani, lansând un material de două CD-uri, intitulat „The Collection”, în iunie 2010. Şi-a reluat activitatea pe scenă, iar în 2011 a lansat şi un LP – „Totalitarian Tip-Toe”. Genurile abordate de AAAK sunt E.B.M, electro şi buildingscape beat, potrivit paginii sale de Facebook.

Grimus s-a aflat printre finalistele competiţiei organizate de Rock FM prin intermediul căreia publicul român avea posibilitatea să propună şi să voteze trupa autohtonă care să cânte în deschiderea concertului formaţiei Red Hot Chili Peppers. După ce a ascultat câteva piese trimise ca demo, managementul trupei americane a optat pentru formaţia clujeană, aceasta urmând să cânte imediat după AAAK.

Grimus a atras atenţia tuturor încă de la debut şi la foarte scurt timp după lansarea primului album a devenit „revelaţia scenei indie” autohtone. Vara aceasta, trupa a concertat la festivaluri precum Exit (Serbia), Rock for People (Cehia), Sziget (Ungaria), B’estfest Summer Camp (România), precum şi în deschiderea concertelor Roxette şi Placebo. Cel mai recent album semnat Grimus, „Egretta”, a fost produs în Marea Britanie şi masterizat la Serling Sound Studio din New York. De pe acesta au fost lansate până în prezent hituri ca: „In Your Eyes”, „Promise”, „Started” şi „Face The Light”.

Despre şansa de a cânta în deschiderea celor de la Red Hot Chili Peppers, membrii Grimus au declarat: „Anul acesta a fost unul extraordinar pentru noi. (…) Însă poate cea mai mare realizare pentru noi de până acum este faptul că am fost aleşi să deschidem pentru Red Hot Chili Peppers, o trupă cu care am crescut şi datorită căreia ne-am decis să facem muzică. Onoarea pentru noi este cu atât mai mare cu cât am fost aleşi chiar de managementul trupei. Aşa că suntem pregătiţi să oferim bucureştenilor, pe 31 august, 40 de minute de adrenalină marca Grimus„.

Concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers va avea loc pe 31 august, pe Arena Naţională, fiind inclus in turneul de promovare a celui mai recent material discografic al trupei, „I’m With You”.

Ultimele bilete disponibile în tribune şi peluză mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri începând de la 155 de lei.

Vezi şi Red Hot Chili Peppers, extrem de încântaţi de concertul din România. Vezi mesajul lor VIDEO