Ce tupeu! Șoferița care a ucis două fetițe în zona Andronache din Capitală vrea pedeapsă cu suspendare

Șoferița bețivă care a ucis două fetițe aflate pe trotuar consideră că pedeapsa de patru ani de închisoare este prea dură și vrea condamnare cu suspendare.

23 oct. 2022, 08:33
Ce tupeu! Șoferița care a ucis două fetițe în zona Andronache din Capitală vrea pedeapsă cu suspendare

Tupeul Marcelei Leonte, șoferița bețivă care a ucis anul trecut, două fetițe care se jucau pe un trotuar în zona Andronache din Capitală, este incredibil! Femeia consideră că pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare este foarte mare și s-a ceară o condamnare cu suspendare.

Citește și Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Câţi ani a primit pentru tragedia pe care a provocat-o

În luna august, magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au condamnat-o pe şoferiţa bețivă la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare însă Marcela Leonte a făcut apel și urmează ca în luna noiembrie, să ajungă din nou în fața magistraților.

În România, uciderea din culpă de pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Marcela Leonte a primit 4 ani și șase luni pentru că s-a urcat la volan deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Dacă nu o să comită nicio infracțiune în arest, femeii i se vor scădea din pedeapsă cele șase luni pe care le-a petrecut în arestul la domiciliu și astfel va mai avea de executat doi ani.

Dacă pe 16 noiembrie, atunci când se va judeca recursul magistrații de la Curtea de Apel București vor admite cererea Marcelei Leonte și vor diminua pedeapsa cu un an, șoferița bețivă ar putea scăpa definitiv de pușcărie.

Reamintim că tragedia s-a petrecut pe 27 februarie 2021. Femeia în vârstă de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, acolo unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

După accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete, potrivit Agerpres.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

Citește și Durere fără margini la înmormântarea surorii şi nepoatei criminalului din Bascov. Fetiţa şi-a implorat unchiul, cu ochii în lacrimi, să n-o omoare