Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Câţi ani a primit pentru tragedia pe care a provocat-o

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa judecătorilor nu este definitivă.

12 aug. 2022, 21:21
Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Câţi ani a primit pentru tragedia pe care a provocat-o

Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Aceasta este acuzată pentru u săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Sentinţa nu e definitivă

Citeşte şi Tragedie pe litoral. O persoană a murit, alte două sunt rănite

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au condamnat-o vineri pe şoferiţa care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.

De asemenea, firma de asigurari a fost obligata sa plateasca despagubiri de 800 de mii de euro catre cele doua familii, numai ca, societatea a intrat in faliment

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Reamintim că dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei în aprilie 2021, însă judecătorii au identificat mai multe nereguli în rechizitoriul întocmit de procurori.

Magistraţii au dat atunci un termen procurorilor să spună dacă menţin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităţilor, sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au decis însă să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate, iar instanţa a dispus ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

Reamintim că tragedia s-a petrecut pe 27 februarie 2021. Femeia în vârstă de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, acolo unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

După accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete, potrivit Agerpres.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

Citeşte şi Cătălina, o tânără mamă de 36 de ani, a murit pe trecerea de pietoni în Constanța. Două fetițe au rămas orfane