Ce va face Klaus Iohannis dacă ar fi declarat incompatibil după prezidenţiale: ar demisiona sau nu

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, a declarat, luni, că nu va renunţa la candidatura pentru Cotroceni dacă va fi declarat incompatibil de către ICCJ, spunând că "tehnic este imposibil", iar în cazul în care decizia magistraţilor va veni după ce ar câştiga alegerile, va face un gest care "va corespunde" aşteptărilor.

13 oct. 2014, 15:19
Ce va face Klaus Iohannis dacă ar fi declarat incompatibil după prezidenţiale: ar demisiona sau nu

Întrebat la B1 care este acel „act de moralitate” pe care îl va face în cazul în care ar fi declarat incompatibil după ce ar obţine fotoliul prezidenţial, Iohannis a răspuns: „Când voi avea un rezultat, voi reacţiona într-un fel sau într-altfel. Dar reacţia mea va ţine cont şi de decizie şi de personalitate”.

La insistenţele moderatorului ce înseamnă un act de moralitate, Iohannis a spus că va face „un gest public în care spun da, e aşa sau nu e aşa”.

Întrebat dacă asta înseamnă că îşi va da demisia, Iohannis a evitat un răspuns ferm: „Să ajungem in situatia respectivă (…) Orice aş face, vă garantez că o să corespundă aşteptărilor dvs.”

Cât priveşte un verdict de incompatibilitate înainte de alegeri, Iohannis a precizat că nu îşi va retrage candidatura.

Nu poti. E imposibil tehnic sa renunti la candidatura. Şi sa vreau şi să declar maine, m-am săturat, raman in buletinul de vot. Nu se poate renunta la candidatura„, a spus liberalul.

KLAUS IOHANNIS, despre casa închiriată în Primăverii: Are 60 de mp, nu 240. Nu am de gând să vă spun preţul

Acesta a admis însă că judecarea acum la ICCJ a dosarului său dăunează campaniei electorale.

„Eu n-am cerut termen nici mai repede, nici mai tarziu. Ar fi fost excelent să se judece în mai 2014, pentru că recursul e depus din toamna anului trecut. Ar fi fost excelent sa nu cadă exact in perioada de campanie această chestiune. (…) Dăunează, cum să nu dăuneze. Demobilizează şi electoratul şi partidele. Această speţă adusă exact în campania electorală, unde li se tot spune oamenilor, prin diverse televiziuni,  că Iohannis are probleme cu ANI, aduce  un sentiment de nesiguranţă, e un tratament foarte incorect faţă de mine”, a spus Iohannis.