Ce vizitează turiștii străini în București. Mulți se tem că vor fi jefuiți și că nu vor avea apă la cazare

Turiștii străini care vizitează Bucureștiul vin țintiți. Marea majoritate știu exact ce trebuie să viziteze, arată un raport realizat în perioada mai - iunie 2022, de platforma Visit Bucharest Today, pe un eșantion de 52.000 de persoane. 

05 aug. 2022, 17:32
Ce vizitează turiștii străini în București. Mulți se tem că vor fi jefuiți și că nu vor avea apă la cazare

Centrul Vechi, vila lui Nicolae Ceaușescu din Primăverii, Parcul Herăstrău și Palatul Parlamentului sunt obiectivele cele mai vizitate de turiștii din străinătate.

Pentru o excursie de o zi, Castelul Bran este prima opțiune.

La capitolul „cele mai căutate sintagme şi întrebări despre Bucureşti ale turiştilor străini”, pe primul loc se află „Ce evenimente sunt în Bucureşti?”, urmată de „Este Bucureştiul un oraş sigur?”, informează agenția News.

 

Ce vizitează turiștii străini în București

 

De asemenea, cele mai căutate clădiri din București, pentru realizat imagini de vacanță, sunt cele din Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Ateneul Român și Catedrala Mântuirii Neamului. În plus, străinii mai sunt interesați de Fântânile de la Unirii și spectacolul „Simfonia Apei”.

În topul parcurilor, lider este Parcul Herăstrău, lăsat în paragină de actuala administrație PMB, urmat de Grădina Botanică și Parcul Cișmigiu, alte spații verzi neglijate.

Cel mai vizitat muzeu din București este „Casa Ceaușescu” – Palatul Primăverii, urmat de Muzeul „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului și Muzeul Ţăranului Român.

Cele mai căutate restaurante din Bucureşti de către turiştii străini sunt: Caru’ cu Bere, Hanul lui Manuc, Berăria H și Hard Rock Cafe.

După Castelul Bran, pentru excursii de o zi, turiștii străini sunt interesați să meargă la Constanța, în Brașov și la Castelul Peleș.

În schimb, turiștii străini au și temeri când vin în București, legate de siguranță și furnizarea apei. „Apa de la robinet este potabilă în Bucureşti?”, „Cum folosesc transportul în comun în Bucureşti?”, „Ce pot face în Bucureşti în acest weekend?”, „Cazinourile din Bucureşti”, sunt cele mai căutate întrebări pe web, ale vizitatorilor Capitalei.