Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal, scoasă la vânzare. Cât costă şi cum arată locuinţa de poveste cu vedere la Postăvaru

Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal a fost construită în 1927 şi este parcă desprinsă din poveşti. Locuinţa care are opt camere, o suprafaţă totală desfăşurată de peste 320 de metri pătraţi şi un teren în suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi oferă o privelişte de vis spre Munţii Piatra Mare şi Postăvaru.

04 aug. 2022, 11:59

Vila lui Ceauşescu de la Predeal, construită în stil tradiţional precum casele cu cerdac din zona muntenească, îşi caută acum proprietar. Imobilul a fost folosit de fostul preşedinte în perioada în care era adjunctul ministrului Forţelor Armate.

Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal, scoasă la vânzare

După moartea dictatorului, aceasta a revenit statului. Casa a fost întreţinută până în 1990, însă după această perioadă nimeni nu s-a mai interesat de ea. În 2003, proprietatea a fost cumpărată de un om de afaceri din Braşov, care a renovat totul. Bărbatul a locuit în această vilă câţiva ani, împreună cu familia. Numele vilei a fost schimbat de proprietar. Cât a fost în proprietatea statului, imobilul s-a numit ‘Vânătorul’, ulterior ‘Vila Andreea’.

Citeste si Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluiri despre anii de liceu. Era în clasa care făcea toţi profesorii să tremure: „Nu v-aş recomanda să-l chemaţi pe tata la şcoală”

Acum, somptuoasa locuinţă îşi caută din nou proprietar. Pe site-urile de imobiliare, vila se vinde la un preţ de 1.149.000 euro. Locuinţa se află la doar câteva minute de pârtia de schi. Pe site-urile unde este scoasă la vânzare, potențialii clienți sunt informați că vila dispune de un dormitor de 10.5 mp, o baie de 7 mp, dar asta nu e tot. Există și o zonă spa de 25 mp care cuprinde un jacuzzi impresionant, saună, o cramă de 9,6 mp, camera tehnică și spații de depozitare. Dispune și de o curte amenajata spectaculos, având un foișor spațios de 40 mp.

Citeste si Penitenciarul în care a fost închis Nicolae Ceauşescu, transformat în hotel de lux. Suma uriaşă, plătită de un afacerist libanez pentru a-l prelua