Ce vrea Guvernul să facă cu pensiile de sub 3.000 de lei! Veste de ultimă oră de la premierul Ciucă! „Vom propune asta în Coaliție!”

PNL vrea ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, propunerea în acest sens fiind discutată în interiorul partidului.

02 aug. 2022, 21:52
Ce vrea Guvernul să facă cu pensiile de sub 3.000 de lei! Veste de ultimă oră de la premierul Ciucă! „Vom propune asta în Coaliție!”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seara, după ședința PNL, că a discutat în cadrul Biroului Politic Național despre posibila eliminare a impozitului la pensiile sub 3.000 de lei, ceea ce ar însemna o extindere de la plafonul actual de 2.000 de lei.

„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei a fost discutată, vom merge cu ea în Coaliție”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, după ședința PNL din această seară.

Premierul a mai spus că nu s-a discutat până acum despre o posibilă majorare a pensiilor mici sau medii.
Nicolae Ciucă a mai spus că în cadrul ședinței din această seară s-a discutat și despre rectificarea bugetară, absorbţia fondurilor europene, dar şi chestiuni interne de partid, cum ar fi alegerile în diferite organizaţii.

„Am discutat cu președinții filialelor judeţene pentru desfăşurarea unor acţiuni concrete la nivelul UAT pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, atât fonduri de coeziune, PNRR, cât şi cadrul financiar multianual 2021- 2017”, a precizat Ciucă. Premierul a adăugat că „avem nevoie de stabilitate şi asigurarea unui cadru financiar consolidat care să devină atractiv pentru investiţii”.

Ciucă, despre tensiunile din Coaliţie: Nu am reuşit să mă văd cu Kelemen Hunor

Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu a apucat să se vadă personal cu Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, pentru a discuta despre derapajele avute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad.

Întrebat despre scandalul generat de declaraţiile controversate ale lui Viktor Orban, premierul Ciucă a precizat: „Niciunul dintre noi nu trebuie să aplaude (..) Aşa cum am specificat în momentul în care au apărut în spaţiul public aceste discuţii, reiterez că Rom e o ţară cunoscută pentru disponibilitatea şi deschiderea ei privind toleranţa culturală, etnică, religioasă”.

Citește și Ministrul Muncii: Principala problemă cu importul de forţă de muncă va fi în momentul în care România va intra în spaţiul Schengen

Citește și Sorin Grindeanu anunţă că România va avea o autostradă care traversează Carpații: „Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România”. Când va fi dată în folosinţă