Ce vrea să cumpere Facebook cu un miliard de dolari

Compania lui Mark Zuckerberg vrea să achiziţioneze un sistem israelian specializat în navigaţie. 

09 mai 2013, 09:15
Ce vrea să cumpere Facebook cu un miliard de dolari

Facebook se află în negocieri avansate pentru achiziţia companiei israeliene Waze, specializată în navigaţie prin satelit, la un preţ între 800 de milioane şi 1 miliard de dolari, potrivit presei israeliene, citate de Mediafax.

Discuţiile au început în urmă cu şase luni, iar în prezent are loc o analiză detaliată a Waze.

Waze foloseşte semnale transmise de smartphone-urile membrilor pentru a genera hărţi şi date despre tafic, pe care le pune la dispzoiţia altor utilizatori. Serviciile companiei asigură astfel date în timp real privind traficul.
Reprezentanţi ai Waze au refuzat să comenteze asupra informaţiei.

Waze şi Facebook au încheiat un parteneriat în octombrie 2012, când compania israeliană a lansat o variantă îmbunătăţită care permite utlizatorilor să furnizeze informaţii despre traseul lor prietenilor de pe Facebook.

Achiziţia ar fi a treia în Israel pentru Facebook. Compania americană a cumpărat Snaptu în 2011 pentru 70 de milioane de dolari şi Face.com în 2012 pentru 60 de milioane de dolari.

În ultimul an, Waze şi-a triplat baza de utilizatori la 45 de milioane, iar în martie aplicaţia companiei a fost descărcată de 1,5 milioane de utilizatori.

Cât valorează un „Like” pe Facebook