Cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Otopeni. Mii se spanioli au ajuns în Capitală VIDEO

Un avion la două minute. Acesta este ritmul în care au aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti aeronavele cu suporterii străini pentru finala Europa League. Cu toate acestea, traficul s-a  desfăşurat normal şi nu au avut loc niciun fel de incidente.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 12:25
Cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Otopeni. Mii se spanioli au ajuns în Capitală VIDEO

În cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul s-a desfăşurat normal şi nu au avut loc niciun fel de incidente, potrivit unui comunicat emis de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„În ziua de 9 mai, până la ora 19.30, au aterizat 58 curse charter care au transportat peste 12.000 de suporteri ai celor două echipe finaliste UEFA Europa League. Suporterii au fost preluaţi în cel mai scurt timp de autocarele agenţiilor de turism, cursele shuttle puse la dispoziţia lor de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, precum şi de liniile RATB 780 şi 783 sau de trenul Henri Coandă Express”, se arată în document.

Traficul curselor regulate nu a fost afectat, toate acestea decolând şi aterizând conform programului de zbor. Pe cursele regulate au sosit, de asemenea, câteva mii de suporteri.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti sunt îndeplinite toate condiţiile pentru desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor aeriene.

Prin Aeroportul Henri Coandă sunt estimați să treacă în total peste 25.000 suporteri, dintre care peste 15.000  doar miercuri. Aceștia se adaugă celor câteva mii de suporteri sosiți în zilele trecute pe Aeroportul Henri Coandă și sutelor de suporteri sosiți, odată cu echipele finaliste, pe Aeroportul București Băneasa Aurel Vlaicu. Într-o zi normală, prin Aeroportul Henri Coandă din Otopeni trec aproximativ 10.000 de persoane, potrivit estimărilor Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

Referitor la unele informații citate de presa românească din cotidianul spaniol El Correo, privitoare la o așa-zisă limitare de capacitate a Aeroportului Henri Coandă, respectiv modificarea orelor de operare de către aeroport, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti face următoarele precizări:

  • la toate solicitările de alocare de slot (programare de operare) aeroportul a răspuns prompt, identificând și alocând slot-uri, inclusiv suplimentare;

  • niciun slot alocat nu a fost modificat de către aeroport;

  • responsabilitatea pentru eventualele modificări de program sau întârzieri ale curselor charter aparține în totalitate companiei aeriene transportatoare.