Cea mai bătrână instructoare de yoga din lume VIDEO

Are 93 de ani dar asta nu o împiedică să leviteze în poziţia lotus. Vorbim de "cea mai bătrână instructoare de yoga din lume" confirmată de Cartea Recordurilor. În ciuda unei operaţii la şold şi a vârstei înaintate, indianca practică yoga şi dansează mai bine decât orice tânăr.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 09:50
Cea mai bătrână instructoare de yoga din lume VIDEO

Indianca Tao Porchon-Lynch are 93 de ani şi predă yoga din 1982. Pasiunea pentru această practică spirituală şi-a descoperit-o pe când avea 8 ani. De atunci, femeia a practicat fără întrerupere yoga, chiar şi când a fost operată la şold, iar medicii i-au spus că nu va mai putea face sport niciodată.

„Voi preda yoga până nu voi mai respira, iar atunci voi zbura către următoarea planetă. Pur şi simplu iubesc yoga, îmi luminează ziua şi îi face pe toţi să zâmbească”, a declarat Tao Porchon-Lynch.

Indianca şi-a deschis studiouri de yoga în Marea Britanie şi în America. Femeia predă lunea în Regatul Unit, iar joia în America. Peste 400 de studenţi vin anual să înveţe de la „cea mai bătrână instructoare de yoga din lume”.

„Eu nu pot să fac ce face ea şi nu am 94 de ani. Ea este într-o formă mult mai bună decât mine şi asta mă motivează. Este uimitoare” a spus Helena Nord-Lee, practicand yoga.

Întrebată care este secretul longevităţii, Tao susţine că practicarea „asana” cât mai des şi optimismul. Indianca va participa anul acesta şi la o competiţie de dans din Puerto Rico. „Toată viaţa trebuie să fii în mişcare”, spune Tao.