Cea mai bătrână mamă a ajuns în fața judecătorilor! Adriana Iliescu se luptă pentru moștenirea fiicei ei

în decursul ultimilor 15 ani, Adriana Iliescu a fost implicată într-o bătălie legală, desfășurată în afara ochilor publicului

19 nov. 2023, 23:03
Cea mai bătrână mamă a ajuns în fața judecătorilor! Adriana Iliescu se luptă pentru moștenirea fiicei ei
Cea mai bătrână mamă a ajuns în fața judecătorilor! Adiana Iliescu se luptă pentru moștenirea fiicei ei

La vârsta de 85 de ani, Adriana Iliescu, fost profesor universitar, a devenit cunoscută în 2005 când, la aproape 67 de ani, a adus pe lume o fetiță pe nume Eliza. Această realizare a inclus-o în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă femeie din lume care a născut. Cu toate acestea, ultimii 15 ani au fost marcați de provocări semnificative.

Citește și: Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Mii de oameni au luat cu asalt Piața Mare. Cu 100 de lei mănânci două sarmale (35 de lei), o clătită și bei o ciocolată caldă. Cât costă să te dai în roata panoramică – FOTO EXCLUSIV

Celebritatea câștigată acum 18 ani a deschis drumul către un adevărat „calvar” pentru Adriana, în special când a fost implicată în dispute legale cu rudele sale pentru o bucată de teren denumită „o centură de teren” în localitatea Bălcești, județul Vâlcea. Începând din 2010 și până în prezent, a fost implicată în numeroase procese legate de această proprietate. Însă, dragostea profundă față de fiica sa, Eliza, o motivează să lupte cu determinare, având dorința de a-i lăsa acesteia o moștenire valoroasă.

Eliza Maria Bogdana Iliescu, acum o tânără în toată regula, a atins vârsta de 18 ani și este mereu alături de mama ei la fiecare pas. Ea a venit pe lume prin fertilizare in vitro, iar întreaga perioadă de sarcină a fost monitorizată de către Dr. Bogdan Marinescu, directorul Maternității Panait Sârbu (fosta Giulești) de la acea vreme.

Cu toate acestea, în decursul ultimilor 15 ani, Adriana Iliescu a purtat o bătălie în sălile de judecată, având în vedere dorința ei de a lăsa fiicei sale o moștenire. Conflictul principal se desfășoară în jurul unei case vechi din localitatea Bălcești, județul Vâlcea, care a devenit „mărul discordiei”. Devotamentul său față de fiica ei este fără margini, și de-a lungul anilor, s-a angajat într-o luptă juridică cu câțiva membri ai familiei pentru a intra în posesia unei „centuri de teren”.

A luat parte la zeci de procese, iar anul acesta, în luna decembrie, va avea loc următorul termen. Adriana Iliescu nu dorește să renunțe la moștenire, fiind vorba, totuși, de un aspect simbolic!

Următoarea ședință a instanței se va derula în data de 14 decembrie 2023, începând cu ora 09:00. Ultima ședință avusese loc pe 9 noiembrie 2023, ora 09:00, cauza fiind amânată.

„Ora estimată: 09:00
Complet: C.civ. 4
Tip soluție: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei în vederea administrării probatoriului încuviinţat.
Document: Încheiere de şedinţă – 09.11.2023”, se arată în minuta instanței.
Se zbate pentru fiica ei să îi lase o moștenire. De altfel, le-a spus unor apropiați că îi roagă să lupte în continuare, pentru a reintra în drepturi pentru terenul din localitatea Bălcești, județul Vâlcea. Și-a menținut mai mereu un tonus optimist, mărturisind, în cadrul unor scurte declarații, că speră că va avea câștig de cauză.  Conform informațiilor care apar pe Portalul Instanțelor de Judecată, aflat sub guvernarea Ministerului Justiției, există 4 pârâți care apar în dosar, pe materie civilă. Printre aceștia se numără și Primăria Bălcești.

Citește și: Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un brad de Crăciun de la Carrefour. Prețurile sunt uriașe pentru categoria „premium”