Cea mai bine plătită actriţă: Kristen Stewart a detronat-o pe Angelina Jolie

Kristen Stewart, interpreta personajului Bella Swan din franciza cinematografică "Amurg/ Twilight", ocupă primul loc în topul pe 2012 al celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, întocmit în fiecare an de revista Forbes.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 09:26

Kristen Stewart, în vârstă de 22 de ani, a obţinut venituri de 34,5 milioane de dolari în perioada mai 2011 – mai 2012 şi a „detronat-o” astfel pe Angelina Jolie, ocupanta primului loc în topul de anul trecut, care a coborât în acest an pe poziţia a patra. Pe lângă filmele din franciza „Twilight”, Kristen Stewart a mai jucat în „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman”.

Cameron Diaz, care a înregistrat un succes neaşteptat cu comedia „Profă rea, dar buuună/ Bad Teacher”, ocupă locul al doilea, cu 34 de milioane de dolari.

Sandra Bullock, care nu a mai jucat în multe producţii după rolul din „Povestea unui campion/ The Blinde Side”, din 2009, ocupă poziţia a treia, cu 25 de milioane de dolari.

Angelina Jolie s-a clasat în acest an pe locul al patrulea, cu venituri de 20 de milioane de dolari, iar actriţa sud-africană Charlize Theron, partenera de afiş a lui Kristen Stewart din filmul „Snow White and the Huntsman” şi una dintre vedetele din lungmetrajul SF „Prometheus”, ocupă locul al cincilea, cu 18 milioane de dolari.

Locurile următoare au revenit, în ordine, actriţelor Julia Roberts (16 milioane de dolari), Sarah Jessica Parker (15 milioane de dolari), Meryl Streep (12 milioane de dolari), Kristen Wiig (12 milioane de dolari) şi Jennifer Aniston (11 milioane de dolari).

Forbes.com a alcătuit acest clasament pe baza discuţiilor avute cu agenţii, managerii, producătorii şi avocaţii actriţelor, pentru a cuantifica veniturile obţinute de acestea din filmele în care au jucat, joacă sau urmează să joace. Editorii celebrei reviste americane au ţinut cont şi de sumele câştigate din promovarea unor parfumuri sau linii de articole vestimentare.