Cea mai blestemată trupă din lume. 12 membri sau asociaţi ai săi au murit în condiţii din ce în ce mai tragice, ultimul găsindu-şi sfârşitul joi, la 49 de ani

Viața nu a fost deloc generoasă cu Tender May, una dintre cele mai de succes trupe din Rusia, care ani la rând a umplut până la refuz stadioanele. Blestem sau pur şi simplu coincidenţă? 12 dintre membrii sau asociaţii săi au murit în condiţii tragice, ultimul dintre ei fiind solistul Iuri Şatunov, care a decedat joi.

23 iun. 2022, 18:25
Cea mai blestemată trupă din lume. 12 membri sau asociaţi ai săi au murit în condiţii din ce în ce mai tragice, ultimul găsindu-şi sfârşitul joi, la 49 de ani

Ultimul de pe această listă, Iuri Şatunov, avea 49 de ani, iar miercuri seara nimic nu prevestea tragedia care avea să urmeze. Aflat împreună cu prietenii, într-o suburbie a Moscovei, lui i s-a făcut brusc rău, în timpul cinei. „Nu băuse şi nici nu se afla sub influenţa vreunor droguri”, dau asigurări apropiaţii. A început să se plângă de dureri în zona inimii şi cum nu erau medicamente în casă, prietenii au decis să nu piardă timpul și l-au dus imediat pe Şatunov la cea mai apropiată clinică. Medicii nu au mai avut însă timp să-l salveze pe cântăreț, care a murit după ce suferise un infarct puternic.

În ordine cronologică inversă, lista neagră a trupei Tender May este mult mai vastă, înfricoşătoare chiar. În iulie 2021, producătorul „Tender May”, Alexei Muskatin, a murit de leucemie . Datorită lui a apărut legendarul grup în anii 1980, iar Iuri Şatunov și toți artiștii veniți la Moscova au găsit la el căldură și confort, a spus Andrei Razin, un coleg și bun prieten al lui Muskatin. Alexei a stat și la originile grupurilor „Hands up”, „Kar-man”, „Time Machine” și „Mirage”.

Fostul solist și clăpar al grupului „Tender May”, Alexander Priko, a murit la vârsta de 48 de ani, pe 2 septembrie 2020. Cu o lună înainte de moarte, muzicianul a fost internat cu pneumonie, după care s-a îmbolnăvit de coronavirus şi a dezvoltat o boală oncologică – cancer pulmonar.

Pe 3 mai 2020, compozitorul Vladimir Boiko a suferit un accident vascular cerebral. Andrei Razin spune că autorul pieselor „Artist”, „Cruise”, „Velvet Season” era bolnav de mai multă vreme. Vladimir Boiko a devenit directorul muzical al „Tender May” în 1989, în locul lui Serghei Kuznetsov. Este cunoscut şi drept creatorul trupelor „White Roses”, „Stayer” și „Velvet Season”.

În martie 2017, producătorul „Tender May” Andrei Razin și-a pierdut fiul cel mic, Alexander. Acesta a murit pe stradă din cauza unui atac de cord. Un trecător a încercat să -l salveze, dar în zadar. Tragedia a avut loc în timpul unei întâlniri cu prietena sa.

Citeşte şi A murit Meat Loaf. Cântăreţul şi actorul american avea 74 de ani

La 20 februarie 2013, Igor Anisimov, fostul clăpar al trupei Tender May, a fost ucis. A fost înjunghiat până la moarte de un prieten de băutură în timpul unei certe domestice. Vestea morții artistului l-a doborât pe primul director al grupului, Rashid Dairabaiev. Managerul muzical în vârstă de 45 de ani a fost internat în spital în comă, cu un atac de cord masiv și edem cerebral. Dairabaev a murit pe 28 februarie la terapie intensivă fără să-și fi recăpătat pe parcurs cunoștința.

În iunie 2012, producătorul Aleksei Burda, care a cântat şi la clape în Tender May, a murit şi el. Au existat zvonuri cum că probabila cauză a morții ar fi intoxicația alcoolică, dar văduva muzicianului a negat această informație.

Primul solist al grupului „Tender May”, Iuri Gurov, a murit la vârsta de 42 de ani, în august 2012. Volkswagen-ul în care se deplasa s-a ciocnit frontal cu un camion MAZ pe o autostradă din Teritoriul Stavropol. Un prieten al muzicianului, Alexei Simchinov, în vârstă de 24 de ani, care conducea mașina, a murit și el.

Iuri Barabaş nu a avut o educație muzicală specială, însă acest lucru nu l-a împiedicat în 1992 să devină pentru scurt timp solistul „Tender May”. Vocea tânărului era foarte asemănătoare cu vocea lui Yuri Şatunov. Barabaş a cântat sub pseudonimul Iura Orlov, dar era cunoscut și sub numele de Petliura. S-a stins din viață în septembrie 1996. Muzicianul avea doar 22 de ani când a murit într-un accident rutier.

Citeşte şi Cântărețul „Cano Barbarul” a fost asasinat. Artistul a fost împuşcat în timp ce conducea pe autostradă

Clăparul „Tender May”, Mihail Suhomlinov, a murit în 1993. După cum a recunoscut Şatunov, Misha, în vârstă de 18 ani, a murit în fața lui. S-au tras spre el mai multe gloanţe. Şatunov și-a amintit de acea zi groaznică pentru tot restul vieții. De fapt, Iuri nu a exclus ca atacul să fi avut de fapt de-a face cu el, iar Mihail să fi fost o victimă accidentală.

Toboșarul și inginerul de sunet Igor Igoşin, care a părăsit „Tender May” împreună cu compozitorul Serghei Kuznetsov, a murit în noaptea de 29 februarie spre 1 martie 1992, în circumstanțe neclare, după o ceartă la nunta altcuiva. S-a spus  că Igor era îndrăgostit de mireasă, iar ea a preferat altul.