Cea mai bogată legumă în vitamina C. Are o cantitate de vitamina C de două ori mai mare decât portocala și lămâia. Este o adevărată binecuvântare în sezonul răcelilor

Vitamina C (acid ascorbic) este una dintre vitaminele esențiale pentru buna funcționare a organismului. Aportul ei trebuie mărit mai ales în sezonul rece, atunci când virozele fac ravagii. O putem procura atât din legume și fructe, cât și din suplimentele alimentare.

15 dec. 2023, 17:32
Cea mai bogată legumă în vitamina C. Are o cantitate de vitamina C de două ori mai mare decât portocala și lămâia. Este o adevărată binecuvântare în sezonul răcelilor

Cea mai bogată legumă în vitamina C este ardeiul gras. Un singur ardei asigură de două ori cantitatea zilnică recomandată de vitamina C și trei sferturi din aportul zilnic necesar de vitamina A. Este recomandat să optezi pentru consumul de legume și fructe bogate în vitamina C mai degrabă decât pentru administrarea de suplimente alimentare, și asta întrucât atunci când consumi vitamine în stare naturală, corpul absoarbe exact cantitatea de care are nevoie, scrie sfaturimedicale.ro.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ardei

Pe lângă faptul că ține răcelile la distanță, ardeiul previne ulcerul gastric și favorizează pierderea kilogramelor în plus. De asemenea, datorită conținutului ridicat de vitamina A (betacaroten), vitamina C și antioxidanți, ardeiul gras luptă împotriva radicalilor liberi. Tot betacarotenul ajută la îmbunătățirea vederii şi previne degenerescenţa maculară a retinei, ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, scade riscul de cataractă. De asemenea, distruge bacteriile care contribuie la apariția ulcerului gastric.

Citeste si Leguma care mănâncă zahărul din organism. Este aur curat pentru diabetici

De asemenea, vitamina K este vitamina antihemoragică, aceasta îmbunătăţeşte capacitatea de coagulare a sângelui şi, de asemenea, protejează contra osteoporozei. Iar vitamina B6 este esenţială pentru un sistem nervos sănătos şi reînnoirea celulelor.

Ardeiul gras are doar 37 de calorii, ceea ce îl recomandă ca aliment de dietă. În plus, această legumă accelerează metabolismul, grăbind procesul de slăbire.

Leguma cea mai bogată în vitamina C mai are și alte beneficii decât cele menționate mai sus. Ardeiul gras întărește sistemul imunitar, păstrează pielea sănătoasă, întărește firele de păr și previne anemia.

Citeste si Leguma care te îngrașă mai mult decât carnea. Toată lumea o consumă în post. La ce riscuri te expui dacă faci exces

Ardeiul gras are o cantitate de vitamina C de două ori mai mare decât portocala și lămâia

Ardeiul gras conține de două ori mai mult acid ascorbic decât portocala sau chiar lămâia. Cea mai mare cantitate de vitamina C este concentrată în ardeiul roşu, fiind de 128mg per 100g de produs, faţă de 83g în ardeiul verde sau 53g în lămâie.