Trucuri imbatabile pentru a elimina resturile de pesticide de pe fructe și legume. Orice gospodină trebuie să știe asta!

Resturile de pesticide pot fi extrem de dăunătoare pentru organism, de aceea este absolut esențial să aplicăm niște metode speciale pentru spălarea fructelor și a legumelor.

07 ian. 2022, 18:52
Trucuri imbatabile pentru a elimina resturile de pesticide de pe fructe și legume. Orice gospodină trebuie să știe asta!

Sursa reziduurilor de pesticide din alimentele noastre este cauzată de pesticidele aplicate pe culturi, de reziduurile care rămân în fructe și legume sau prin aplicarea de pesticide în case pentru dezinfectare.

Reziduurile de pesticide, odata ajunse în organismul nostru, pot cauza boli acute și cronice. De aceea, eliminarea pesticidelor, pe cât posibil, este absolut esențială.

În calitate de consumatori, nu avem niciun control asupra pesticidelor care sunt pulverizate pe fructe și legume în ferme, dar există câteva tehnici rapide care ne pot ajuta să scăpăm de aceste substanțe toxice.

Otrava din fructele românilor. Pesticidele, „ucigașul secret” care provoacă cancer

Institutul Național de Nutriție (NIN), a lansat recent Ghidurile dietetice. Ghidurile au prezentat câțiva pași simpli care ar trebui să fie adoptați de fiecare gospodină pentru a elimina contaminarea reziduală cu pesticide. Acești pași simpli ar trebui implementați în fiecare gospodărie.

Primul pas în îndepărtarea reziduurilor de pesticide din produsele alimentare este spălarea. Spălarea cu 2% apă sărată va elimina majoritatea reziduurilor de pesticide de contact care apar în mod normal pe suprafața legumelor și fructelor.

Aproximativ 75-80% din pesticide sunt îndepărtate prin spălare cu apă rece. Reziduurile de pesticide care se află la suprafața fructelor și legumelor necesită două până la trei spălări.
Legumele cu frunze verzi trebuie spălate bine. Reziduurile de pesticide de pe legumele cu frunze verzi sunt îndepărtate satisfăcător prin procesare normală, cum ar fi spălare și gătire.

3 moduri de a elimina eficient pesticidele din fructe și legume

  • Înmuiați în apă sărată folosind sare de Himalaya sau sare de mare timp de 20 de minute. Cercetătorii au descoperit că soluția de apă sărată 10% este eficientă pentru îndepărtarea reziduurilor comune de pesticide, inclusiv DDT. Clătiți cu apă după aceea.
  • Utilizați bicarbonat de sodiu (cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu și bicarbonat de sodiu) pentru a vă curăța fructele și legumele. Adăugați 1 linguriță de bicarbonat la 2 căni de apă și lăsați la înmuiat timp de 15 minute. Ridicați cu apă după aceea.
  • Înmuiați în oțet (orice tip) și apă timp de 20 de minute. Trebuie să utilizați 1 parte de oțet la 4 părți de apă, așa că 10 ml de oțet ar trebui amestecați cu 40 ml de apă. Fructele poroase, cum ar fi fructele de pădure, pot deveni umede când sunt înmuiate prea mult timp.

Atât pesticidele sistemice, cât și cele de contact care apar pe suprafața fructelor și legumelor pot fi îndepărtate prin decojire.

Cum să curățați legumele și fructele în mod natural

Prima regulă este să vă spălați fructele și legumele, chiar dacă sunt organice. Numărul de persoane care mănâncă fructe și legume direct fără a le trece mai întâi sub robinet este destul de șocant.

E alertă în magazine! Zeci de tone de lămâi și mandarine pline cu pesticide au ajuns la raft. Avertismentul lansat de șeful ANSVSA

Spălarea salatelor în pungi este, de asemenea, foarte recomandată, în ciuda faptului că pachetul spune că este pre-spălat. Salata în pungi este un teren propice pentru E. coli și alte bacterii, așa că trebuie spălată din nou înainte de a consum. Înainte de a fi ambalată, salata este spălată cu o serie de substanțe chimice toxice de către producători, inclusiv clor și înălbitor. Spălarea acestui reziduu chimic este esențială.

Un scurt tratament în apă fierbinte sau prin expunerea la abur aplicat majoritatea legumelor este de asemenea eficient. Anumite reziduuri de pesticide pot fi îndepărtate eficient prin expunerea la aburi. Dar, înainte această procedură, este foarte important să spălați bine legumele și fructele, relatează naturopathy-uk.com.