Cea mai bună metodă prin care poți pleca în vacanțe pe bani puțini: „100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte”

Cine nu visează să plece în vacanță pe bani puțini? Ei bine, există o serie de trucuri care te pot ajuta să pleci în vacanțe de vis pentru sume super accesibilie. Iată tot ce trebuie să știi.

10 ian. 2024, 14:25
Cea mai bună metodă prin care poți pleca în vacanțe pe bani puțini: „100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte”
Cea mai bună metodă prin care poți pleca în vacanțe pe bani puțini: „100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte"

În timp ce majoritatea românilor se rezumă la una sau două vacanțe pe an, există unele persoane călătoresc frecvent și reușesc să găsească oferte avantajoase pentru călătorii și cazare. Nu toți sunt la curent cu trucurile utile pentru a obține vacanțe în străinătate la prețuri accesibile. Aceasta este o temă de discuție lansată de un român pe platformele online. El a menționat că întâmpină dificultăți în găsirea biletelor de avion și a cazărilor la prețuri convenabile.

Citește și: Vacanţe elevi 2024. Ce se întâmplă cu cele 5 module, specialiştii în educaţie cer mai puţine zile libere

„Salutare tuturor! Toți avem „prietenii” aia sau cel puțin din auzite, știm de oameni care merg în vacanțe prin Europa super ieftin, gen 200-300 de euro (transport + cazare). Eu mereu când caut, chiar dacă găsesc zbor ieftin dus-întors de 300 de lei, pierd la cazare bani și depășesc mia de euro pe o săptămână. La agenții, aceeași poveste. Acum vă întreb pe voi: cum se poate? Știți voi ceva ce eu nu știu?”, a întrebat acesta pe Reddit.

În comentarii, acesta a primit mai multe explicații de la cei care reușesc să călătorească ieftin în străinătate.

„Noi eram prietenii aia, înainte să fim părinți. Mergeam cam într-un city break la 2 luni.

Evident zona e cea mai importantă și apoi dacă e în sezon sau nu…De exemplu Italia în martie e perfect pentru că nu-s ațâți turiști, e ieftin și vremea e bună.

Skyscanner pentru zboruri (Sortează după cele mai ieftine destinații în luna în care vrei) și cumperi direct de la companie de pe site.

Airbnb/ Booking pentru apartamente (faci un pic de research unde ar fi de stat să fie și ușor de ajuns în zonele turistice și nici prea scump și dai search direct de pe harta cu filtru pus pe un preț maxim).

Apartamente pentru că atunci îți poți face un mic dejun ceva acasă, eventual pui un sandwich ceva pachet de prânz (cumperi doar un desert sau snack) și mănânci la restaurant/food market etc de cină.”

„Eu mă duc în Italia acum, la sfârșit de ianuarie. 100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte. 5 nopți.”

„Un mare pont e să îți iei bilet cu rucsac numai”

„Logic că prietenii tăi nu merg în sezon cu banii aia și cu bilete cumpărate de pe o zi pe alta. Probabil au deja următorul city break de peste câteva luni planificat”

„Un mare pont e să îți iei bilet cu rucsac numai și un priority doar, dacă sunteți cuplu. Și va uitați după cazare cu mașină de spălat. Concediile mele de până acum au fost de 9 zile. 2023 Grecia 550 transport, 1200 cazare. 1750 ron pe 9 nopți cazare și transport. 2022 Italia 550 lei transport și 70 de lei pe noapte cazarea. Mă orientez pe booking și airbnb. Bilă neagră e că ne gătim noi și facem curățenie.”

„E mai ieftin și dacă cumperi tricouri la destinație decât să adaugi un bagaj după tine”.

Citește și: Medicii din București amenință cu greva generală în plin sezon al virozelor și gripei. Lider SANITAS: ”Suntem epuizaţi de muncă, în timp ce alţi bugetari nici nu s-au întors din vacanţe”. Reacţia ministrului Rafila