Cea mai bună saltea pentru un cuplu

Pentru cuplurile care dorm în același pat, mai ales dacă greutatea, dimensiunile si obiceiurile de somn al fiecăruia dintre parteneri sunt diferite, alegerea unei saltele potrivite este dificilă.

07 sept. 2022, 17:06
Cea mai bună saltea pentru un cuplu

Se pune problema dacă se poate găsi o saltea care să îi împace pe amândoi și să le asigure fiecăruia un somn odihnitor. Iată câteva considerente de care ar trebui să țină seama un cuplu atunci când dorește să cumpere o saltea pentru patul comun.

1. Partenerii nu trebuie să simtă mișcările celuilalt

Unul dintre cele mai importante lucruri la achiziția unei saltele pentru cuplu este grija fiecăruia pentru somnul partenerului. Cu alte cuvinte, atunci când unul se mișcă, celălalt partener nu ar trebui să poată simți. Dacă salteaua transmite foarte mult mișcarea partenerului, persoana va avea o noapte agitată, deoarece un om se mișcă de aproximativ 60 de ori în somn. Va suferi cu siguranță cel mai sensibil dintre cei doi, cel care se trezește de obicei la fiecare zgomot sau mișcare.

Tipul de saltea ales va juca un rol important în calitatea somnului partenerului în funcție de mișcările celuilalt. De exemplu, un pat cu apă transmite foarte mult mișcarea, făcându-l o alegere neinspirată pentru cupluri. Pe de altă parte, latexul este unul dintre cele mai recomandate tipuri de saltele pentru că partenerii nu sunt tulburați de mișcările celuilalt în timpul somnului. Mișcarea pe o parte a patului nu se simte ușor din cealaltă parte atunci când cei doi dorm pe o saltea din latex. În plus, latexul este cunoscut a fi unul dintre cele mai confortabile tipuri de saltele de pe piață. Partenerii de somn se pot bucura împreună de confort, fără să fie perturbați de mișcările celuilalt, cu o saltea din latex.

2. Suficient spațiu pentru fiecare

Dacă nu există suficient spațiu pentru ca partenerii să se miște fără să se ciocnească unul de celălalt, pur și simplu nu vor dormi bine. Mișcările unei persoane o vor trezi pe cealaltă prin contact fizic. Acest lucru este valabil chiar dacă salteaua nu transmite ușor mișcarea.

În mod ideal, un cuplu ar trebui să doarmă pe o saltea king size pentru a asigura spațiu suficient. Cu toate acestea, dacă dimensiunile camerei nu permit o dimensiune king size, atunci o saltea queen size este următoarea alternativă. Dimensiunile unei saltele king size sunt 200 cm lungime și 160 cm lățime, pe când varianta mai mică recomandată cuplurilor, queen size, măsoară 200 cm lungime și 140 cm lățime. Există și o variantă de lux pentru cuplurile cu buget mai mare și spațiu generos în camera de dormit, dimensiunea super king, cu 200 cm lungime și 180 cm lățime.

3. Nivelul de fermitate

Cât de fermă sau de tare trebuie să fie salteaua depinde de caracteristicile corpului fiecăruia dintre cei doi parteneri, precum și de poziția de somn preferată a fiecăruia. Se cunoaște că, pentru persoanele mai corpolente, o saltea fermă asigură un confort sporit, iar persoanelor cu o greutate mai mică li se recomandă o saltea mai moale. De asemenea, celor care preferă dormitul pe burtă le este indicată o saltea tare, iar cei care dorm pe o parte sau pe burtă sunt sfătuiți să aleagă o saltea mai moale sau de fermitate medie. O soluție care să împace ambii membri ai cuplului este alegerea unei saltele de fermitate medie.

Cea mai bună soluție ar fi personalizarea fiecărei jumătăți de pat, alcătuirea unei saltele mari din două jumătăți diferite integrate în aceeași husă. Unele companii producătoare de saltele permit această personalizate, la comanda clientului. În acest fel, fiecare partener ajunge să doarmă pe o saltea de densitatea preferată, fără a compromite sănătatea și confortul său.

O opțiune alternativă pentru cupluri ar fi utilizarea a două saltele separate de o singură dimensiune de 90 x 200 cm, așezate una lângă alta. În această situație, fiecare saltea ar fi închisă în propria sa husă.

În concluzie, cea mai bună saltea pentru cupluri este o saltea din latex care face ca mișcările persoanei în somn să nu fie simțite de către partener. Acest tip de saltea are și avantajul de a fi extrem de confortabil. Indiferent de salteaua pe care pe care cuplul o alege sau de la ce companie o va cumpăra, în mod ideal ar trebui să achiziționeze o saltea king size pentru a oferi spațiu suficient fiecăruia, pentru un somn odihnitor.