Cea mai căutată facultate din Sibiu: În 3 zile s-au înscris 571 de tineri pe 315 locuri

Cea mai mare concurenţă la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este la Medicină, printre puţinele unde admiterea se face în urma examenului, şi nu pe baza dosarului. În numai trei zile la această facultate s-au înscris peste 570 de tineri pe cele 315 locuri scoase la concurs.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 16:30
Cea mai căutată facultate din Sibiu: În 3 zile s-au înscris 571 de tineri pe 315 locuri

Cele mai multe facultăţi din Sibiu organizează admiterea pe bază de dosar, luând în calcul media de la bacalaureat şi nota de la una dintre probe, în funcţie de profil. În acest timp la câteva facultăţi se dă examen. Astfel Medicina este cea mai căutată dintre specializările Universităţii „Lucian Blaga”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Daliana Drăguţescu, anul acesta au fost scoase la concurs aproximativ 4.300 de locuri, din care 1.620 sunt bugetate.

Conform site-ului Universităţii din Sibiu, www.ulbsibiu.ro, absolvenţii care vor să devină medici sau farmacişti vor da examen, iar anul acesta Facultatea de Medicină „Victor Papilian” înregistrează un număr record de candidaţi.

Astfel, în numai trei zile, 571 de absolvenţi de liceu s-au înscris la această facultate, care a scos la concurs 315 locuri şi la care anul trecut ultima medie de admitere a fost de 9,49 la buget şi 8,78 la taxă, la specializarea Medicină Generală, şi 9,70 la buget şi 8,50 la locurile cu taxă la specializarea Medicină Dentară.

Înscrierile la Medicină se vor încheia vineri

Potrivit site-ului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, singura universitate de stat din judeţ, media de la bacalaureat îi ajută pe absolvenţii de liceu să devină studenţi la specializări precum Limbi Moderne Aplicate, Studii Americane, Limba şi literatura engleză – O limbă şi literatură modernă (franceză/ germană) sau Limba şi literatura română, Istorie, Ştiinţe Politice, Relaţii internaţionale şi studii europene, Asistenţă socială, Psihologie, Design industrial, Tehnologia construcţiilor de maşini, Electromecanică, Biologie, Ingineria produselor alimentare, Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, Montanologie, Finanţe-Bănci, Contabilitate şi informatică de gestiune, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Management.

La unele specializări, deşi media de la bacalaureat este importantă, admiterea se face diferenţiat pe fiecare specializare, astfel că, de exemplu, la Sociologie media generală de la bacalaureat contează 100 %, în timp ce la Jurnalism sau la Comunicare şi Relaţii publice media de admitere va fi calculată pe algoritmul 50% media generală de la bacalaureat şi 50% nota obţinută la bacalaureat la proba scrisă la Limba şi literatura română.

CITEŞTE ŞI:

Topul celor mai SCUMPE FACULTĂŢI de stat din România

Facultăţile taie din programele de studiu. Vezi specializările care se desfiinţează

Există specializări din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu care nu au renunţat niciodată la probele de admitere, printre acestea fiind Teologie Ortodoxă Pastorală, unde candidaţii susţin probe eliminatorii din Muzică şi Evaluare psihologică şi obţin note la interviul în cadrul căruia le sunt evaluate cunoştinţele de religie, acesta contând pentru 50 la sută din media finală de admitere.

Potrivit sursei citate, de două probe de aptitudini – una eliminatorie şi alta notată – trebuie să treacă şi tinerii care vor să devină actori, iar în cazul celor de specializarea Conservare – Restaurare, media de admitere se calculează luându-se în calcul 20% media generală de la bacalaureat, 40% nota de la testul vocaţional şi 40% nota obţinută la interviu.

Specializările Calculatoare, Tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor multimedia au introdus anul acesta ca probă de admitere un test de specialitate, care va avea o însemnătate de 80% în media de admitere, 20 % contând media de la bacalaureat.

Înscrierile la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu se vor încheia, în funcţie de facultate, cel mai târziu în 26 iulie, a doua sesiune de admitere începând în luna septembrie.