Cea mai ciudată afecţiune care afectează sub 100 de oameni pe lume

O fetiţă în vârstă de 18 luni din Minessota are o alergie extrem de rară, care nu îi permite să ia contact cu elementul de bază al vieţii: apa.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 18:40
Cea mai ciudată afecţiune care afectează sub 100 de oameni pe lume

De fiecare dată când Ivy Lynn Angerman este expusă la apă, se irită cumplit. Boala ei, denumită urticarie aquagenă, afectează foarte puţini oameni din lume şi Ivy ar putea fi cel mai tânăr pacient, scrie descopera.ro

În situaţia în care boala este atât de rară, tratamentele sunt greu de apreciat, explică National Institutes of Health’s Genetic and Rare Diseases Information Center.

Lui Ivy i-au fost administrate antihistaminice, care protejează corpul împotriva formelor variate de alergii şi simptomelor asociate lor.

Citeşte şi Respiraţia, transpiraţia şi pielea ta au un miros dulce? Poţi avea o boală gravă

Medicii au precizat că starea lui Ivy s-ar putea îmbunătăţi, pe viitor, dar sunt necesari mulţi paşi. Ei recomandă ca bebeluşul de 18 luni să folosească doar apă purificată, pentru băut şi îmbăiat şi să locuiască într-o casă cu aer purificat. Apa purificată este recomandată deoarece urticariile unei persoane nu se datorează exclusiv apei, ci alergenilor din acest element vital.

Există sub 100 de persoane în lume diagnosticate cu urticarie aquagenă. Primul caz a fost semnalat în anii 1960, la o fată de 15 ani. Au trecut decenii de atunci şi afecţiunea rămâne un mister pentru medicina modernă.


loading...
Partenerii noștri