Cea mai ciudată DEPENDENŢĂ a unei tinere în era tehnologiei: „Îmi consumă toată viaţa”

"Autoportretele" făcute cu smartphone-ul reprezintă un adevărat fenomen pe Internet, mai ales în era tehnologiei. În acest context, o tânără britanică de 19 ani a devenit dependentă de postarea fotografiilor cu ea însăşi pe Internet.

12 sept. 2013, 11:48
Cea mai ciudată DEPENDENŢĂ a unei tinere în era tehnologiei: „Îmi consumă toată viaţa”

Emma Power postează până la 20 de fotografii cu ea pe Internet, iar dacă nu o poate face se simte rău la modul fizic. Tânăra petrecere ore întregi fotografiindu-se în cel puţin 60 de ipostaze din care le alege pe cele mai reuşite, aşteptând reacţii şi aprecieri din partea prietenilor săi virtuali.

Citeşte şi Confesiunile unei femei dependente de sex: „M-am culcat cu 370 de bărbaţi” GALERIE FOTO

Sunt aşa de entuziasmată când citesc comentariile oamenilor şi ce gândesc ei. Dacă primesc reacţii pozitive mă simt minunat, dar dacă nu primesc suficiente like-uri sau am multe comentarii negative devin depresivă. Postez fotografii noi până când sunt mulţumită de comentariile şi de like-urile pe care le primesc. Am ajuns la un stadiu la care nu am încredere în propria mea opinie privind aspectul meu şi caut complimente din partea prietenilor mei virtuali. Îmi consumă viaţa în întregime„, a declarat Emma Power pentru The Sun.

Obsesia tinerei a început în urmă cu un an, când a observat că există o tendinţă a vedetelor de a posta autoportrete pe Internet, şi a început să îşi facă câte o fotografie la începutul zilei.

De la obsesie până la depedenţă nu a mai fost decât un pas, tânăra prezentând la scurt timp de la începerea acestui obicei simptome de sevraj atunci când nu putea să pună pe o reţea de socializare o fotografie cu ea însăşi.

„Am fost plecată din oraş şi nu am avut semnal la telefon întreaga zi. Asta m-a făcut să devin depresivă, să mă panichez şi să sufăr de anxietate din cauză că nu puteam primi niciun fel de comentariu privind cum arăt. A fost un sentiment oribil, eram împietrită de panică şi mă simţeam rău în mod fizic”, a mai explicat tânăra.

Citeşte şi Ce-i prea mult strică! Cum îşi pune viaţa în pericol o femeie DEPENDENTĂ DE APĂ

Această dependenţa chiar îi ocupă foarte mult timp, în condiţiile în care imediat după ce se trezeşte trebuie să-şi coafeze părul şi să se machieze pentru a posta o fotografie cu ea pe internet. „Niciodată nu plec din casă dacă nu primesc niciun comentariu sau vreun like la poza pe care o pun„, a mai explicat tânăra.

Consultat de jurnaliştii cotidianului britanic, un medic psiholog a descris problema tinerei ca fiind o tulburare obsesivo-compulsivă. „Tulburarea obsesivo-compulsivă combinată cu dependenţa de a primi impresii pozitive sau negative în mod instant în timp ce pozele sunt postate, Emma are nevoie de sprijinul celor ca tineri şi complimente de la ei privind aspectul ei fizic”, a explicat doctorul Pamm Spurr.

Citeşte şi DEPENDENŢĂ ŞOCANTĂ. O femeie bea un litru de sânge pe zi: „Este ca şi apa pentru mine” VIDEO