Cea mai deprimantă reclamă: A şocat o lume întreagă, însă continuă să fie promovată VIDEO

O campanie publicitară la Serviciul de ambulanţă Saint John din Marea Britanie a şocat o lume întreagă. În ciuda zecilor de critici, clipul continuă să fie promovat.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 11:17
Cea mai deprimantă reclamă: A şocat o lume întreagă, însă continuă să fie promovată VIDEO

În reclamă apare un bărbat, tatăl unei fetiţe, bolnav de cancer. Acesta trece prin chinurile greu de îndurat ale tratamentului împotriva cancerului, se însănătoşeşte, revine la viaţa de dinainte de a se îmbolnăvi, când ceva stupid şi tragic se întâmplă. Aflat cu amicii la un grătar, bărbatul se îneacă cu mâncare şi moare sufocat.

Reclama sugerează faptul că, în fiecare an, 140.000 de oameni mor pentru că nu primesc primul ajutor. Şi tot 140.000 de persoane mor, în fiecare an, din cauza cancerului.

Clipul publicitar şocant a primit zeci de reacţii negative. „Dumnezeule, Serviciul de Ambulanţă Saint John tocmai a reuşit să realizeze cea mai deprimantă reclamă care s-a făcut vreodată”.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă, Sue Killen, sare în apărarea campaniei. „Multe vieţi se încheie în mod tragic, pentru că oamenii nu-şi dau seama că primul ajutor poate salva vieţi. Trebuia să tragem un semnal de alarma, chiar şi prin intermediul unei campanii şocante, şi să le spunem oamenilor că primul ajutor face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a spus Sue Killen.