Cea mai dură carantină în China, din ultimele 22 de luni. Oamenii sunt trimişi în lagăre şi înghesuiţi în cutii metalice, unde îngheaţă de frig VIDEO

Confruntată cu un nou val de infectări, China a introdus un lockdown draconic, imaginile distribuite pe reţelele de socializare arătând tabere imense de carantină, în care oamenii suspectaţi de Covid sunt obligaţi să trăiască în cutii metalice.

12 ian. 2022, 11:48
Cea mai dură carantină în China, din ultimele 22 de luni. Oamenii sunt trimişi în lagăre şi înghesuiţi în cutii metalice, unde îngheaţă de frig VIDEO

Milioane de chinezi se află în carantină strictă cu 22 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Guvernul încearcă să elimine virusul, în ciuda avertismentelor că varianta mai infecțioasă Omicron face imposibilă o strategie Zero Covid, chiar și cu măsurile draconice folosite de autorităţile din China.

În prezent, în China, peste 20 de milioane de oameni sunt închiși în casele lor, după ce orașele Anyang și Yuzhou s-au alăturat celor 13 milioane din Xi’an, aflaţi deja în carantină, și le este interzis să-și părăsească locuințele chiar și pentru a-şi cumpăra alimente. Se crede că femei însărcinate, copii și bătrâni se numără printre cei trimiși în lagărele din Xi’an, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Cum arată lockdown-ul în China. 5,5 milioane de oameni nu mai au voie să iasă din case, livrările la domiciliu au fost suspendate, iar circulaţia vehiculelor private a fost interzisă

Oraşul Anyang a fost plasat marţi în lockdown şi a interzis circulaţia autovehiculelor private, după ce a detectat 58 de cazuri noi de COVID-19, un focar asociat infectărilor cu Omicron din oraşul Tianjin din nord-estul ţării.

Filmări distribuite online arată oameni în cutii minuscule, mobilate cu un pat de lemn și o toaletă, ei fiind forțați să rămână aici până la două săptămâni. „Cei care au experimentat instalațiile distopice spun că au rămas mâncarea este foarte puţină, iar în cutiile metalice îngheaţă de frig„, scrie Daily Mail. Aceasta este cea mai dură carantină din China, de la închiderea oraşului Wuhan și a majorității restului provinciei Hubei, la începutul anului 2020, în startul pandemiei. De atunci, abordarea Chinei a evoluat într-una de vizare a zonelor mai mici afectate de focare izolate.

Apropierea Jocurilor Olimpice de Iarnă, care încep pe 4 februarie, la Beijing, și apariția tulpinii Omicron au readus blocajele la nivel de oraș, în încercarea de a elimina focarele și de a preveni răspândirea lor în alte părți ale Chinei.

Citeşte şi China interzice tatuajele fotbaliştilor de la echipa naţională. Cei care au deja, vor trebui să le şteargă