Cea mai friguroasă dimineaţă a iernii: -21 de grade Celsius

Mercurul termometrelor a coborât, luni dimineaţa, până la minus 21 de grade Celsius la Joseni şi minus 20 de grade la Miercurea Ciuc, acestea fiind cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 07:53
Cea mai friguroasă dimineaţă a iernii: -21 de grade Celsius

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a declarat, pentru Agerpres, că minimele înregistrate în judeţul Harghita au fost de minus 21 de grade la Joseni, minus 20 de grade la Miercurea Ciuc, minus 18 grade Celsius la Topliţa, minus 15 grade la staţia de munte Bucin şi minus 12 grade la Odorheiu Sercuiesc.

Minimele de minus 21, respectiv minus 20 de grade sunt cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional.

Meteorologul Ilie Mojoc a precizat că aceste temperaturi sunt mai scăzute decât cele medii înregistrate în zonă în această perioadă, dar nu sunt valori istorice.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Temperaturile rămân scăzute în prima jumătate a săptămânii viitoare. Ce se întâmplă cu ninsorile

Cea mai scăzută temperatură a zilei de 15 ianuarie a fost înregistrată în anii 1965 şi 1974, când, la Miercurea Ciuc, respectiv Topliţa, mercurul termometrelor a arătat minus 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo arată că, în noaptea de luni spre marţi, se va semnala ger, în continuare, iar ulterior temperaturile vor creşte şi se vor înregistra precipitaţii.

Minima absolută a lunii ianuarie, în Harghita, a fost consemnată în anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, când s-au înregistrat minus 38,4 grade Celsius.