Cea mai gravă formă de migrenă şi cea mai simplă soluţie a ei

Ne-am obisnuit sa credem ca migrenele sunt, de fapt, dureri de cap mai puternice, asociate cu ameteala si sensibilitate crescuta la lumina.

RomaniaTV.net
22 iun. 2015, 07:31
Cea mai gravă formă de migrenă şi cea mai simplă soluţie a ei

In unele cazuri, s-ar putea sa fie adevarat si un analgezic sa salveze momentul, dar ce te faci daca migrena este asociata cu pierderi de memorie si confuzie?!

Nu exista doua migrene la fel, cu aceleasi manifestari. Daca exista o problema medicala care sa induca in eroare medicii aceasta este migrena. In unele cazuri poti avea dureri de cap, in altele nici nu apare durere de cap, dar apar ametelile, confuzia, sensibilitatea la lumina si chiar pierderile de memorie. Ocazional, pot aparea toate la un loc. In acest caz, este vorba de sindromul Alice in Tara Minunilor.

Doctorul Giles Elrington, neurolog la Centrul National de Migrene din Marea Britanie, explica: In trecut, multi experti considerau ca migrena este cauzata de stres, de afectiuni la nivelul vaselor de sange, de pozitii nenaturale si incomode, de unele alimente precum ciocolata sau branza, de alergii sau de boli de inima. In timp ce toti acesti factori pot agrava o migrena, s-a constatat ca nu sunt, de fapt, cauza. Nervii din creier sunt adevarata cauza a migrenelor, in adevarata lor forma.

Continuarea pe Lyla.ro