„Cea mai gravă toxiinfecţie alimentară”: 66 de persoane au ajuns la spital

66 de persoane, între care 63 de copii, din Prahova au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat produse distribuite în şcoli prin programul "Lapte şi corn". Situaţia a fost descrisă de către prefectul judeţului drept "cea mai gravă toxiinfecţie alimentară".

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 16:47
„Cea mai gravă toxiinfecţie alimentară”: 66 de persoane au ajuns la spital

Începând de miercuri seară, în judeţ au fost înregistrate 66 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, 63 dintre pacienţi fiind copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, copii care sunt înscrişi la 47 de unităţi de învăţământ, potrivit datelor furnizate, luni, de Prefectura Prahova, informează Mediafax.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au prelevat probe din produsele alimentare distribuite în şcoli, probe care au fost trimise pentru analize la Institutul „Ion Cantacuzino” Bucureşti. Rezultatele analizelor sunt aşteptate în cel mult 14 zile.

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a catalogat această situaţie drept „cea mai gravă toxiinfecţie alimentară cu cel mai mare număr de copii afectaţi din judeţul Prahova”.

Cazurile de toxiinfecţie alimentară au început să apară miercuri seară, când primii copii au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor acuzând stări de vomă, diaree şi greaţă. Pacienţii, care provin din localităţi diferite, au consumat produse distribuite în şcoli prin programul „Lapte şi corn”.