Cea mai grea lovitură pentru Simona Halep după suspendare, final urât de carieră. WTA anunţă oficial că a ieşit din Top 1000

Simona Halep a ieşit din Top 1000 WTA după ce a trecut un an de la suspendarea provizorie pentru dopaj. Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, în urcare un loc, fiind pe 30, cu 1405 puncte.

21 aug. 2023, 11:23
Cea mai grea lovitură pentru Simona Halep după suspendare, final urât de carieră. WTA anunţă oficial că a ieşit din Top 1000
Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a ieşit din top 1000 WTA, după ce a coborât 562 de locuri în clasamentul WTA, dat publicităţii luni. Ea este acum pe locul 1140, cu 10 de puncte. După o cădere de un loc, Irina Begu este pe 40, cu 1197 puncte. Pe locul 59 se menţine Ana Bigdan, cu 952 de puncte.

Jaqueline Cristian este pe locul 100, după o urcare de două locuri, cu 711 puncte.

Simona Halep a plecat în vacanță înainte de US Open. Destinație de vis aleasă de sportivă înaintea verdictului în cazul de dopaj

Lider continuă să fie poloneza Iga Swiatek, cu 9955 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 8746 de puncte, şi de americanca Jessica Pegula, cu 5945 de puncte.

Câştigătoare la Cincinnati, Coco Gauff a urcat un loc şi este pe 6, cu 4595 puncte, în timp ce finalista Karolina Muchova a intrat în Top 10, după o urcare de 7 locuri, fiind chiar pe 10, cu 2995 puncte.

 

Simona Halep, scoasă din schemă de Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou (53 de ani), antrenorul francez al Simonei Halep, se află la New York (SUA), dar neînsoțit de Simona Halep (31 de ani), semn că participarea româncei la US Open este ca și ratată.

Dacă anul trecut pe vremea aceasta se aflau împreună la US Open, unde Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, Patrick Mouratogou a plecat acum fără româncă în SUA. Francezul are alte angajamente, în timp ce Simona Halep nu a reușit încă să scape de suspendare.

Ce a ajuns să facă antrenorul Simonei Halep înainte de US Open! Patrick Mouratoglou, surprins la New York alături de o jucătoare din Kazahstan
Cu o săptămână înainte de startul Grand Slam-ului american, Patrick Mouratoglou a fost filmat oferindu-i sfaturi și lecții de tenis unei jucătoare necunoscute din Kazahstan, Asiya Dair.

Citește și: Simona Halep trece prin momente grele. ITIA, anunț care îi dă fiori campioanei noastre: „Suspendare pe viață!”

Asiya a jucat tenis la nivel de colegiu, dar s-a pregătit și la Academia lui Patrick Mouratoglou în trecut. Astfel, cei doi s-au mai întâlnit și cu alte ocazii pe terenul de tenis înainte de efectua o sesiune de antrenament împreună, la New York.

Nu se știe dacă cei doi au și alte planuri pentru viitor, dar cert este că pregătirea Simonei Halep nu mai intră în preocupările lui Patrick Mouratoglou în acest moment.

Patrick Mouratoglou a susținut că suplimentele consumate de Simona Halep au fost preparate cu un blender folosit la suplimente pentru animale

Înainte de a se afișa alături de sportiva din Kazahstan, Patrick Mouratoglou a fost prezent la turneul de la Cincinnati, împreună cu Holger Rune. Francezul și danezul au colaborat în prima jumătate a sezonului, după suspendarea Simonei Halep, iar acum s-au reunit în SUA. Cel mai probabil, Patrick se va afla în loja lui Holger și la US Open, tânărul din Danemarca fiind al patrulea favorit la câștigarea trofeului, după Carlos Alcaraz, Novak Djokovic și Daniil Medvedev.

Înainte de audierea Simonei Halep în procesul pentru dopaj, Patrick Mouratoglou a făcut dezvăluiri halucinante, spunând că suplimentele nutritive consumate de Halep au fost preparate cu un blender folosit la fabricarea suplimentelor pentru animale: „Au existat în istorie mai mult de 100 de cazuri de contaminare care au fost dovedite. Companiile care produc acele suplimente fac și suplimente pentru animale și pentru oameni care nu fac sport.

Blenderele folosite sunt aceleași și, dacă regulile de igienă nu sunt perfect respectate, acest lucru se poate întâmpla! De asemenea, cumpără materia primă din China și acolo, uneori, dau medicamente animalelor care sunt pe listă. Există și alte căi de contaminare, dar nu le voi dezvălui pe toate astăzi”, a scris Patrick Mouratoglou pe Instagram.

 

Andrei Pavel spune că Simona Halep l-a concediat din cauza anturajului. „După mine au fost anumite persoane în jurul ei care au pus gaz pe foc mai mult sau ceva de genul”

Fostul tenismen Andrei Pavel spune că Simona Halep a ales să renunţe la colaborarea cu el din cauza unor persoane din anturajul ei.

„Nici eu nu știu de ce! Nici de la Simona n-am auzit să-mi spună exact de ce. Mi-a spus: ‘Mulțumesc pentru munca făcută împreună, dar atâta e!’. La noi a fost o chestie de ‘shake hands’ (n.r. – strângere de mână), n-a fost niciodată vorba de contract.

Pentru mine a fost ca o gură de aer peentru că lucram cu ea între 10 și 15 săptămâni pe an, deci aveam și timpul meu liber. Pe lângă asta, Simona Halep era eroina României și să mă ducă și pe mine acolo a fost extraordinar. Dar chestia mea personală, pe care și eu am trăit-o, dar și sportivi, oameni de afaceri: în jurul tău sunt o grămadă de oameni care sunt așa-ziși prieteni. Și atunci depinde cum aruncă informațiile. Ei sunt disponibili tot timpul pentru tine, începi să ai încredere în ei. După mine au fost anumite persoane în jurul ei care au pus gaz pe foc mai mult sau ceva de genul.

N-am avut niciun conflict! Cred că aveau mai mult de câștigat. Nu vorbesc de ceilalți antrenori, dar anturajul… Mie mi s-a întâmplat asta de cel puțin trei ori! Au fost așa niște vorbe aruncate, poate cu scop sau fără scop, dar câteodată se întâmplă chestiile astea și mai ales în tenis. Jucătorul plătește antrenorul, e un super star. (n.r. – Ai fost mirat?) Un pic, dar nu cu părere de rău. Încă o dată, nu antrenorul face jucătorul, ci invers. Simona a lucrat cu 10 antrenori și cu toți a avut rezultate”, a declarat Andrei Pavel la SportCast.

„Simona m-a întrebat chiar cu doi ani înainte, dar în momentul ăla lucram  cu Tamira (n.r. – Paszek) și eram și împreună cu ea și era imposibil. Mă ardeam rău de tot. După aia eram într-o situație deprimantă, m-a sunat Simona și m-am bucurat. Am început să lucrăm împreună și mi-a plăcut incredibil de mult.

Am avut și șansa să fiu cu ea când a devenit numărul 1 mondial. Am antrenat-o în România și la turneele din Asia, unde Darren Cahill nu mergea. La Grand Slam-uri, Darren avea și job-ul de comentator și încerca să le facă pe ambele cât poate el mai bine și a fost o experiență foarte frumoasă. Fiind din Constanța, când a început ea să joace, eu eram un idol al ei și al lui Horia. A fost foarte ușor să lucrez cu ea, o chimie foarte rapidă, a mers de la început”, a mai povestit Andrei Pavel.

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că Simona Halep trebuie să “stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi”, el precizând că este tergiversat cazul sportivei pentru că este româncă.