Simona Halep trece prin momente grele. ITIA, anunț care îi dă fiori campioanei noastre: „Suspendare pe viață!”

A venit un nou verdict din partea ITIA, dar nu cel așteptat de Simona Halep. Campioana noastră încă aşteaptă sentinţa, fiind eliminată între timp de pe lista US Open 2023.

18 aug. 2023, 08:58
Simona Halep trece prin momente grele. ITIA, anunț care îi dă fiori campioanei noastre: „Suspendare pe viață!”

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), organismul care o acuză de dopaj pe Simona Halep (31 de ani), arată toleranță zero față de jucătorii care încalcă regulile.

Ultimul caz soluționat de ITIA îi îngheață sângele Simonei Halep, cea care așteaptă cu sufletul la gură o decizie în procesul pentru dopaj! Românca este acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, riscând o pedeapsă usturătoare.

ITIA, anunț care îi îngheață sângele Simonei Halep: „Suspendare pe viață pentru 39 de abateri!” Decizie șocantă în cel mai recent caz de corupție din tenis
Acuzatorii Simonei Halep au reușit să dovedească vinovăția tenismenului francez Alexis Musialek, acesta primind o suspendare pe viață, deși a negat toate acuzațiile care i s-au adus! Musialek a fost implicat în mafia pariurilor și a trucat mai multe meciuri în perioada 2016 – 2018, potrivit comunicatului remis de ITIA: „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă astăzi că tenismenul francez Alexis Musialek a fost interzis pe viață din tenis în urma a 39 de încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP). Musialek, care a atins locul 255 în clasamentul ATP în cariera de simplu, în 2015, a negat toate acuzațiile aduse împotriva lui, dar a fost găsit vinovat de ofițerul independent de audieri anticorupție Raj Parker pentru trucarea a nouă meciuri între 2016 și 2018, nedorind să coopereze la ancheta ITIA.

Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva

S-a constatat că, printre alte infracțiuni, jucătorul de 35 de ani a manipulat rezultatul mai multor meciuri, a primit bani și beneficii pentru a truca rezultatul acestor meciuri și a influențat alți tenismeni să nu joace corect. Acest caz este cel mai recent dintr-o serie de investigații desfășurate de ITIA împreună cu forțele de ordine din Belgia, care au depistat un număr de jucători de tenis implicați în incidente de aranjare de meciuri, liderul schemei fiind condamnat la cinci ani de închisoare.

Simona Halep şi-a aflat suspendarea pentru dopaj. Anunţul făcut de președintele Federaţiei Române de Tenis

În acest caz, dovezile din proces au susținut informațiile colectate prin investigații paralele de ITIA și alerte privind pariurile din industrie. Ca urmare a acestei hotărâri, lui Musialek i se va interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de organele de conducere ale tenisului”, a anunțat ITIA, organism independent înființat de forurile internaționale de conducere ale tenisului pentru a „promova, încuraja și proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume”. Pe lângă suspendarea pe viață, care a intrat deja în vigoare de la 5 august 2023, Musialek a fost amendat cu 50.000 de dolari.

Și Simona Halep (31 de ani) este cu ochii pe site-ul oficial al ITIA. În curând, pe 29 august 2023, se împlinește un an de la ultimul meci oficial jucat constănțeancă. Eliminată în primul tur de la US Open, a fost ulterior depistată cu o substanță interzisă, roxadustat.

Simona și-a prezentat apărarea în fața tribunalului independent Sports Resolutions la finalul lunii iunie. Verdictul încă se lasă așteptat.