CEA MAI IEFTINĂ garsonieră din Bucureşti. HARTA preţurilor în marile oraşe

Potrivit unei analize realizate de site-ul imobiliare.ro, preţul mediu de achiziţie pentru o locuinţă cu o cameră situată într-unul dintre marile oraşe ale ţării gravitează de cele mai multe ori în jurul pragului de 30.000 de euro. Cu toate acestea, cumpărătorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar şi cu 15.000 de euro sau chiar mai puţin.
Romania TV
27 nov. 2012, 08:54
CEA MAI IEFTINĂ garsonieră din Bucureşti. HARTA preţurilor în marile oraşe

Cum era de aşteptat, cele mai accesibile locuinţe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort 2 sau 3, însă, pe alocuri, în această marjă de preţ se încadrează şi apartamente monocamerale confort 1.

Capitala se situează pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi şi noi), preţul mediu al unei asemenea unităţi locative fiind, în luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafaţă utilă medie de 36 de metri pătraţi). Cei interesaţi pot găsi însă proprietăţi mult mai accesibile de atât.

6.000 de euro, garsoniera executată silit

Cea mai ieftină garsonieră scoasă la vânzare pe imobiliare.ro este o proprietate executată silit, care are un preţ de pornire la licitaţie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafaţă utilă de aproximativ 29 de metri pătraţi (fără a include aici şi balconul), locuinţa este situată în apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot în zona Titan, un apartament cu o cameră confort 2 de data aceasta este scos la vânzare de către proprietar cu un preţ de 13.000 de euro. Locuinţa este renovată recent, are o suprafaţă utilă de 17 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O altă garsonieră de 17 metri pătraţi utili, situată de data aceasta în apropiere de Cora Pantelimon, are un preţ cerut de 13.400 de euro. Locuinţa este situată la etajul al treilea al unui bloc vechi cu patru nivele.

În zona Cotroceni, un apartament cu o cameră amplasat la mansarda unui imobil construit în 1940 poate fi achiziţionat cu 15.000 de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi şi are nevoie de renovare.

Preţurile garsonierelor în Cluj

În Cluj-Napoca, un apartament monocameral costă, în medie, 33.730 de euro (pentru o suprafaţă de 36 de metri pătraţi utili). Şi aici însă cumpărătorii cu buget limitat pot găsi locuinţe mult mai accesibile, chiar dacă mai mici. În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3 de 11 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 12.500 de euro. Locuinţa este renovată şi se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.

Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăşti, poate fi achiziţionată cu un preţ de 18.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 16 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

12 mii de euro, garsoniera în Timişoara

În Timişoara, preţul mediu pentru o garsonieră este de 31.387 de euro (la o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi). Cu mai puţin de jumătate din această sumă, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumpărată însă o locuinţă nou-construită situată în zona Lipovei, cu o suprafaţă de 11 metri pătraţi, care se vinde complet mobilată şi utilată.

Garsoniere la malul mării

În Constanţa, valoarea medie de achiziţie pentru o garsonieră este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri pătraţi utili). În zona Inel II însă, o garsonieră de 12 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 8.800 de euro. Locuinţa se află la etajul al treilea al unui bloc vechi şi este renovată – dispune de parchet, gresie, faianţă, ferestre termoizolante, uşă metalică.

Pe de altă parte, un apartament monocameral cu o suprafaţă utilă de 20 de metri pătraţi are un preţ cerut de 10.000 de euro. Acesta este situat în zona CET, la primul etaj din patru al unui bloc construit înainte de 1990.

În aceeaşi zonă, o proprietate similară (de 20 de metri pătraţi utili), dar amplasată la etajul al treilea, poate fi achiziţionată cu 13.000 de euro. Locuinţa este renovată.

Garsoniere la munte

În Braşov, preţul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare pe imobiliare.ro se ridică, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătraţi utili). În zona Craiter însă, o unitate locativă de 18 metri pătraţi utili are un preţ cerut de 8.500 de euro. Locuinţa este situată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele şi necesită demararea unor lucrări de renovare, potrivit anunţului de vânzare.

În zona Bartolomeu, un apartament cu o cameră şi o suprafaţă utilă de 28 de metri pătraţi poate fi achiziţionat cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit înainte de 1990.

În zona Nouă, o unitate locativă de 19 metri pătraţi costă 12.900 de euro. Proprietatea se află la parterul unui imobil cu patru etaje construit în 1980, este decomandată, renovată, iar blocul din care face parte este izolat termic.

Garsoniere în Moldova

În Iaşi, preţul mediu cerut pentru o unitate locativă de 34 de metri pătraţi este 28.228 de euro. În zona Baza III, o locuinţă monocamerală de 18 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 10.000 de euro, negociabil. Proprietatea este situată la etajul al doilea din patru al unui bloc vechi, a fost recent renovată şi este dotată cu un aparat de aer condiţionat.

La acelaşi preţ poate fi cumpărată şi o garsonieră de 17 metri pătraţi situată în zona Frumoasa. Locuinţa este recent renovată şi amenajată (dispune de gresie, faianţă, parchet, ferestre termoizolante) şi se vinde mobilată.

DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Produsul ieftin care te scapă de bătături și de călcâie crăpate. Mulți români îl au în baie, dar puțini știu că face minuni pentru picioare
Capital.ro
George Simion e gata să-și dea demisia. Călin Georgescu îi ia locul: Toate scenariile sunt pe masă
Playtech.ro
Ce nu ai voie să lipeşti pe parbrizul maşinii? Scrie clar în Codul Rutier 2025
DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Adevarul
SUA sau UE? Cum se poziționeaza candidații la președinția României. "Noi facem deja parte dintr-o arhitecturǎ de securitate"
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Moscova sub teroare. Atac de proporții
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Accident rutier cu 20 de persoane în județul Tulcea. A fost activat Planul Roșu de intervenție
Cancan.ro
Gabriela Firea, decizie de ultimă oră! Ce va face dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale de pe 18 mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cine va fi viitorul președinte al României? Date oficiale: Alegerea înțeleaptă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Răsturnare de situație în cazul tinerei care s-ar fi speriat de urs și a căzut în lacul Frumoasa. "A târât-o până la stâncă și a aruncat-o în lac"
Simion susține că va concedia 500.000 de bugetari, dacă ajunge președinte
MediaFlux
Se dau 200 de euro din partea statului: Românii trebuie să depună documentele cât mai repede
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică