Cea mai înfricoşătoare BISERICĂ din lume FOTO

În Biserica Saint George din Lukova, Cehia, turiștii credincioși se înghesuie să se roage lângă fantomele germanilor care au trăit în localitate înainte de cel de-Al Doinea Război Mondial. Numeroase publicații au apreciat de-a lungul timpului că Biserica din Lukova este cea mai înfricoșătoare din lume.

20 sept. 2015, 17:33

Autoritățile locale din localitatea cehă Lukova au cerut artistului Jakub Hadrava să facă mai atractivă pentru turiști Biserica Saint George. Pentru a realiza sarcina primită, artistul a decis să folosească statui realizate din nisip și ciment, pe care le-a amplasat în toată biserica, chiar și lângă altar, potrivit evz.ro.

Aceste statui reprezintă fantomele germanilor care au trăit în Lukova înainte de al Doilea Război Mondial şi care veneau să se roage aici în fiecare duminică.(…)Sper ca astfel să dovedim lumii că acest loc are un trecut şi că e un loc absolut normal, care făcea parte din viaţa de zi cu zi„, a declarat artistul.

De la instalarea statuilor fantomelor, biserica a devenit o adevărată atracție turistică.

Lăcașul de cult, care datează din secolul al XIV-lea, a fost abandonat în anul 1960, după ce acoperișul s-a prăbușit în timpul unei ceremonii funerare, iar credincioşii au considerat că e un semn rău.