Cea mai lungă călătorie făcută de un român cu avionul de Crăciun: 25 de ore

Zborurile cu avionul în decembrie 2019 sunt mai scumpe cu până la 30% față de anul trecut, este concluzia unui studiu realizat de o agenție de turism online, vola.ro. Conform aceluiași studiu, principalele aeroporturi de unde se îmbarcă românii pentru a veni acasă de sărbători se află în orașele europene unde se află comunități importante de români: Londra, Bruxelles, Madrid, Roma, Paris, Milano, Dublin.

RomaniaTV.net
06 dec. 2019, 14:09
Cea mai lungă călătorie făcută de un român cu avionul de Crăciun: 25 de ore

În același timp, se înregistrează o creștere a numărului celor care studiază sau lucrează în Europa și preferă transportul cu avionul în perioada sărbătorilor. De exemplu, rezervările din decembrie 2018 au fost cu 48% mai multe decât aceeași perioadă a anului 2017, asta în condițiile în care vola.ro estimează o creștere cu până la 25-30% a rezervărilor în decembrie 2019 față de decembrie 2018. Prețul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro/persoană, iar cele mai multe rezervări sunt făcute cu companiile low-cost.

Ca o curiozitate, cel mai ieftin bilet de avion spre România, rezervat pentru perioada Crăciunului, a costat 29 de euro. Este vorba despre un bilet dus-întors pe ruta Roma-București. Cel mai scump bilet a costat 2.138 de euro și este un bilet dus-întors New York-București. O altă curiozitate este legată de durata șederii aferentă unui bilet de avion, cea mai scurtă este de o zi, cea mai lungă fiind de 45 de zile. În același timp, cea mai lungă călătorie rezervată pe vola.ro are ca punct de îmbarcare Manila (Filipine), iar călătoria durează peste 25 de ore, cu tot cu escală.

Citește și

Zboruri low cost din Bucureşti către Praga şi Sevilla. Care sunt preţurile şi de când vor fi disponibile