Cea mai mare conferinţă pe teme de securitate şi apărare din România începe vineri la Bucureşti

Timp de două zile, Bucharest Security Conference 2018 va reuni la București înalți oficiali implicați în procesul decizional, reprezentanți ai mediului academic și experți în domeniul secutității și apărării. După summitul „Inițiativei celor trei mări", acesta este cel mai important eveniment de anvergură regională, care abordează cele mai recente evoluții în materie de securitate și amenințări la adresa frontierei euro-atlantice.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 10:57
Cea mai mare conferinţă pe teme de securitate şi apărare din România începe vineri la Bucureşti

Conferința se desfășoară în perioada 28-29 septembrie 2018, fiind organizată de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO.

Aflată la a treia ediție, Bucharest Security Conference 2018 contribuie la întărirea cooperării între statele aflate pe granița de est a UE și a NATO și reafirmă rolul României în regiune ca factor de stabilitate.

Printre cei care vor fi prezenți la eveniment se numără Tacan Ildem – Secretarul General Adjunct al NATO, Simona Miculescu – reprezentant al Secretarului General al ONU, Żurawski vel Grajewski – consilier al Ministrului polonez de Externe, Sorin Ducaru – fost Secretar General Adjunct al NATO sau comandorul Juan Ozores Masso – Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România.

Conferinta va cuprinde si un panel despre conflicte hibride, fake news si propaganda, coordonat de Centrul pentru Participare Civica si Democratie din SNSPA.

Evenimentul se va desfăşura la Hotelul Athenee Palace Hilton şi va cuprinde mai multe sesiuni de analiză și dezbatere a unor teme precum punerea în aplicare a deciziilor cheie din cadrul Summit-ul de la Varșovia și reuniunea de la Bruxelles (2018), evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, securitatea regională, rolul comunicării strategice în arhitectura de securitate Euro Atlantică, rezilienţa, războiul hibrid, securitatea Balcanilor de Vest, securitatea energetică, securitatea cibernetică.